Start-Sandefjord 4-2

Endelig jubler vi igjen !

Start var totalt forvandlet fra den noe triste serieåpningen mot MK. I dag leverte de til tider champagnefotball og rundspilte Sandefjord. Og kanskje aller morsomst: Gutta banker inn mål! Det er lenge siden det var så gøy å være Startsupporter på stadion.

Både Bård Wiggen og Tom Nordlie hevdet før avspark at de aktet å gå offensivt til verks. Bård Wiggen sa også at ingen skal kunne komme her på vår hjemmebane og bestemme over spillet. Her er det vi som skal bestemme!

Førsteomgangen er noe av det bedre vi har sett Start levere. Offensiv og variert angrepsfotball. Og spissparet Wright og Henriksen var konstante trusler for Sandefjordforsvaret. Bakom truet en offensiv midtbane anført av en særdeles opplagt Marius Johnsen på høyre side. Han fikk også æren av å åpne ballet etter 3 minutter. Hardt og velplasert i lengste hjørne.

Ben Wright øket ledelsen etter 16 minutter da han tverrvender inne i feltet og skyter.
Steinar Pedersen punkterer kampen med 3-0 etter drøye halvtimen med en hard og kontant heading etter en dødball.
Sandefjord var også farlige på sine temporaid fremover. På ett av disse var Ole Gerhard Sørensen meget uheldig og satte ballen i eget mål. Ole Gerhard som ellers spilte en meget bra kamp i fraværet av Jukka Hakala.
Sekunder før pause får også spissmakker Fredrik William Henriksen æren av å øke Starts ledelse til 4-1.En kanon omgang av Start.

sf-tomogleo

Andre omgang ble ikke like fartsfyllt. Kanskje ligger det en forklaring i at når man leder så klart, er det mentalt vanskelig å opprettholde det samme massive presset som i første omgang. Sandefjord gjorde det også vanskelig for Start å vri spillet over på høyre mot Marius Johnsen, og dermed falt ett av Starts angrepselementer litt fra hverandre. Sandefjord reduserte da omlag kvarteret gjenstod etter et pent angrep.
Likefullt var det Starts kamp, og det med marginene litt mer på Starts side kunne det lett blitt flere Startmål.

Bård Wiggen var en blid og litt stolt trener etter kampen.
- Mye av forklaringen på omstillingen etter MK-kampen ligger i hodet på spillerne. Husk at det er en meget ung gjeng. Syv-åtte av dem er enda ikke fyllt 21. Da er det klart at prestasjonene vil svinge noe. Målet vårt er å få denne talentfulle gjengen til å stabilisere spillet sitt opp mot det nivået vi viste i dag. Men vi trenger tid, og jeg vet at denne gjengen vil bli bedre og bedre utover i sesongen. I dag viste vi at vi kan slå hvem som helst i 1. divisjon dersom vi har den samme mentale holdningen, smilte en fornøyd Wiggen.