Start-Mandalskameratene 0-3

Feststemning, men ikke festspill !

Det som gledet mest sett med Startøyne i dag var det store publikumsoppmøtet, det fine været og det store initiativet som Tigerberget hadde lagt for dagen for å skape en festlig ramme rundt kampen. Spillet var heller tamt i forhold.

Nå skulle Start vise at de var best på eget gress. Men de feilet. MK's "store" spillere fikk det bedre til. De var farligere, hurtigere og mer ballsikre enn Startspillerne. Som i dag bare var en skygge av det vi har sett i de forrige kampene. Visst var det initiativ i dem, men altfor ofte ble det utløst i feilpasninger. Man snublet bena på hverandre og manglet driv fremover.Det først sjokket fikk publikum da Steinar Pedersen var millimetere fra å sette ballen i eget bur! Da var det gått 19 minutter.

MK's andre av 5 cornere kom i det 23 min. Litt knuffing i feltet og kaptein Thomas Sandal kunne heade ballen i mål. Svikt i markeringen. Steinar Pedersen blir tilskuer til at hans mann header inn MK's første mål. Ellevill jubel blant de tilreisende supporterne.
MK kom seg til flere sjanser utover i omgangen, men takket være en resolutt og litt heldig Rune Nilssen stod det kun 0-1 ved pause.
Start sin største sjanser kom ved Marius Johnsen allerede etter 4 min, men headingen på innlegg fra Fredrik Strømstad gikk utenfor.

I andre omgang satte Start etterhvert inn alle krefter på å komme fremover. Bakover beholdt de en sikring med 2 mann. Det ble for lite mot MK, som kom på noen livsfarlige kontringer som Rune Nilssen nok en gang så vidt fikk ordnet opp i.
20 min før slutt trodde Startforsvaret at Leif Gunnar Smerud kom fra offside og stoppet opp. Ballen gikk derimot til en ilter Henrik Nyhus som fosset gjennom det resterende forsvaret og satte inn MK's andre mål for dagen. Mer grønn applaus og jubel.

På slutten gikk litt av futten ut av begge lagene. Ingen av dem hadde noe særlig mer å spille for. Innbytter Pål Kristian Økland ville likevel være med på målfesting til MK og gled som varm kniv i smør gjennom Starts markering, fikk ballen og satte den utagbart i mål. Da var det kun 3 minutter igjen av kampen og Kristiansand Stadion var preget av grønne sambatrommer og meget fornøyde tilreisende MK-supportere.

Det som skulle være Starts revansje for de to tapene tidligere i vår, endte altså med en real ydmykelse på hjemmebane. En flott ramme rundt kampen er Starts eneste trøst.
MK var dyktigst. Først og fremst taktisk. De tvang kampforløpet inn i sitt spor og vant på det. Start ble tannløse fremover og ble halsende etter. MK kunne på sin side kontrollere det hele, og puttet i ro og mak inn mål med sine hurtige spisser når Start måtte frem.