Start-Bærum 4-1

Makrellen er kommen !

Det duftet god, gammeldags makrellfotball av Start i andre omgang i dag. Fire mål er ikke hverdagskost, så la oss glemme den smule uryddige slutten på første omgang. Guttene tok 3 viktig poeng i dag og viste at de kunne spille fotball.

Det gikk ikke mer enn to minutter før tonen var satt. Fredrik Strømstad fikk kontroll på ballen i Bærum sitt 16 meterfelt og kunne skutt selv. Men slo istedet rolig til en umarkert Ben Wright som gjorde det eneste rette: Satte ballen i mål. Rolig gjort av Ben, men ikke mindre vil vi berømme Fredrik sin uselviskhet ved å spille til en tydelig bedre plassert medspiller.Ett kvarter etterpå glipper markeringen i Starts forsvar på Bærums eneste fyrtårn, Kim Nysted, som får headet inn utligningsmålet fra 5-meters hold. Litt for lettvint sett fra vår posisjon.

Og da begynte nervene å gjøre seg gjeldene i det unge laget. Første omgangen ble mye gi og ta og ingen flere mål til noen av lagene. Start hadde problemer med presisjonen i avleveringene og Bærum var sterke i sitt 10-manns forsvar.

Det store lyspunktet var Fredrik Strømstad som valset opp med sine gamle lagkamerater som han ville. I tillegg til å spille godt hadde han hele tre målgivende pasninger.

Andre omgang startet bedre enn første. Bård hadde trukket Marius Johnsen ned på venstre kant i forsvaret og satt Tom Berhus inn på sentral midtbane. Og der fikk Tom sin ønskerolle. Han rev og slet i Bærumsangrepene og gav aldri opp.
Likevel er det Start i den oppbyggende og angripende fasen som vil bli husket fra denne omgangen. Fredrik Strømstad fortsatte sin tekniske briljering og fikk god hjelp av Kristofer Hæstad på midtbanen. På høyre siden var Leo funnet verdig en plass i åpninsgoppstillingen og takket for tilliten med et 2-1 mål som sang i nettmaskene 10 minutter ut i andre omgang. Servitør: Fredrik Strømstad.

Fredrik W. var plassert helt på topp og kriget der blant annet mot ex-starter Bjørn Stephansen. Og vant gang på gang. I tillegg satte han inn 3-1 målet etter et vidunderlig innlegg fra Fredrik Strømstad. Velplassert og laidback var headingen.

På venstre siden hadde endelig Ben Wrigt kommet seg i en posisjon hvor han ble rettvendt og kunne få mer ut av sine løp. Selv svarte han beskjedent på spørsmål om han likte seg bedre i denne rollen: "I don't know ". Og presierte etterhvert at han nok fikk større muligheter til å krige på de ballene som ble spilt opp mot ham. Selv syntes vi at hans "afrikanske" løpesett kom mer til sin rett idag. Hvorpå Ben smiler....

Ben's andre og Start's fjerde mål kom forøvrig etter en 20-meters lissepasning fra Kristofer Hæstad. Ben tuppet ballen galant i steget under en utrusende Bærums keeper. Glimrende prestasjon av begge to, og alt i alt meget god underholdning for ferieglisne tribuner.