Raufoss-Start 1-3

Sterk borteseier mot tabelltopp Raufoss

Start var igjen et effektivt og samtidig kjempende lag som ikke ga seg før fløyta gikk. Midtvegs i andre omgang utlignet Raufoss etter en god periode, men Start kom tilbake og scoret to ganger til før fløyta gikk for full tid.

Raufoss åpnet friskt og trykket hardt på det første kvarteret. Start red den første stormen av, og kampen jevnet seg mer ut. Start viste at teknikken satt på kunstgresset, men de ble stoppet rundt Raufoss sin 16-meter. I den perioden var Rune Nilssen virkelig god.
Rundt halvtimen fikk Start utnyttet at Raufoss til tider var noe upresise. Fredrik Strømstad snappet en ball høyt oppe på banen og dro seg gjennom forsvaret til Raufoss. Marius Johnsen dukket opp på bakerste stolpe og satte ballen enkelt i mål.

Raufoss hadde også sine sjanser, og Start var heldige som ledet ved halvtid. Men Start var effektive og tok vare på den sjansen de fikk.

Start åpnet med kjapt overgangsspill langs bakken i andre omgang og presset hjemmelaget bakover. Kvarteret ut i omgangen kom hjemmelaget mer med, og byttet inn blant annet Albert Cole. Presset ble belønnet med mål og utligning av islendingen Haraldur Ingolfson.

Men årets Startgutter gir aldri opp før fløyta går. Bård Wiggen satte innpå friske krefter. Terje Leonardsen og Tom Berhus kom inn for Kristofer Hæstad og Peder Winsnes.
Kampen endrer karakter igjen, den litt tynne tremanns backrekka til Raufoss fikk slite mot Starts kjappe løpsvillige spillere anført av en sprudlende Fredrik Strømstad. Plutselig var sjansene der igjen:
Først Ben Wright som puttet inn ledermålet, og få minutter etter var Marius Johnsen på rett plass igjen og sendte Start i føringen med 1-3.

En meget solid gjennomført kamp hvor Start kjempet godt og viste en god lagmoral.

Start:
Rune Nilssen, Peder Winsnes (Terje Leonardsen 73'), Steinar Pedersen, Lars Martin Engedal, Ole Gerhard Sørensen, Marius Johnsen, Asbjørn Rike, Kristofer Hæstad (Tom Berhus 72'), Fredrik Strømstad, Fredrik W. Henriksen og Ben Wright
Raufoss:
Morten Bakke, Peder Andreas Svartbæk, Fredrik Bryngelsson, Tom Larsen, Kai Erik Moen, Espen Haug, John Anders Bjørkøy, Haraldur Ingolfsson, Harald Lødemel, Mattias Andersson og Christian JohnsenDommer:
Brage Sandmoen

- Det var meget tilfredsstillende å slå serielederen på hjemmebane, sa tomålsscorer Marius Johnsen til weben etter kampen. - Vi var bedre både i teknikk og fysikk føler jeg. Eller sagt på en annen måte: Raufoss var bra, men vi var bedre. Og derfor sitter jeg igjen med en deilig følelse.- Seieren var et resultat av en solid laginnsats og var veldig fortjent, sier kaptein Steinar Pedersen.