Ørn-Start 1-1

Misbrukte sjanser og tafatte dommere

Det går sjelden slik man forventer i denne divisjonen. Start tapte to poeng i dag på egen udyktighet i avslutningsfasen.

Wiggens resept før kampen var rimelig klar. Ikke en millimeter skulle gis i duellene, og Start skulle opp og frem for å styre kampen fra første spark på ballen. Tom Berhus fikk i tillegg en liten spesialoppgave. Han skulle passe godt på Ardian Gashi, en viktig brikke i Ørn-Hortens oppbyggende spill.

Ørn-Hortens assistenttrener Jøreng var like klar:
- Spillerne våre skal være aggressive og villige til å blø for poengene i dag!

Start klarte aldri å prege kampen på den måten de hadde ønsket. Ørn-Horten var aggressive, gikk hardt ut, og bare tidvis klarte Start å prege kampen i første omgang.

Rett før pause ble Start snytt for to straffespark. Henholdsvis Berhus og Leonardsen ble felt inne i Ørn-Hortens boks, men en unnfallen dommer Skjetne vinket spillet videre. Likeså var det en del offside-situasjoner som linjedommerne ikke grep inn i. Noe som gjorde at Start måtte legge om deler av taktikken i andre omgang. Tom Berhus sa etter kampen at han ikke kunne begripe hvorfor dommeren unnlot å dømme straffe.
- Jeg ble regelrett overfalt og meiet ned!
Når man i tillegg ser at linjedommerne har lokal tilknytning, er det lite heldig og tegn på at man kan oppleve at dømmingen blir partisk.

Andre omgang begynte bra for Ørn-Horten. Et frispark fra 17-18 meter ble ekspedert kontant i vinkelen av Kjell André Thu. Utagbart for Rune Nilssen. Et pent mål og en real kalddusj for Start.
Start spilte seg til sjanser utover omgangen, men guttene gjorde tingene innviklet og innleggene ble for upresise. Det ville seg ikke.
Sjanse etter sjanse ble misbrukt, og da vinner man ikke kamper!

I kampens siste minutter kom nok en Startsjanse. Bjønsaas skjøt, og ballen gikk via keeper og en forsvarer i mål. Vi bukker og takker.

Wiggen var naturlig nok lettere misfornøyd etter kampslutt:
- Slik kampen utviklet seg, skal vi faktisk være glad for det ene poenget vi fikk med oss i dag. Vi var udyktige foran mål, og banen var så våt og tung at vi aldri klarte å få skikkelig fart på ballen. Det spørs om vi ikke skal kjøre noen ekstra økter med avslutningstrening før Fredrikstadkampen!

Start:
Rune Nilssen, Lars Martin Engedal, Ole Gerard Sørensen, Steinar Pedersen, Peder Winsnes (Helge Bjønsaas 61'), Asbjørn Rike (Kjetil Bøe 81'), Marius Johnsen, Tom Berhus, Fredrik Strømstad, Terje Leonardsen og Ben Wright

Ørn-Horten:
Lars Jørgen Myhrvold, Atle Kettilsen, Glenn Andersen, Joar Harøy, Bjørn Erik Teigen (Morten Tollfsen 46'), Kjell André Thu, Stian Rørby, Ardian Gashi, Morten Bredesen Føske (Andre Jacobsen 63'), Kai Risholt og Mohammed Idris

Dommer:
Harald Skjetne

Ben presset og presset, men uten uttelling

Husk neste kamp hjemme mot Fredrikstad torsdag 29. mai kl. 1800

Det ble forøvig litt unødig hardt spill fra Startspillerne av og til. Det kunne se ut som om de ville kompensere dårlig dømming med harde taklinger. Og noe sjeldent inntraff: Fredrik Strømstad fikk gult kort etter at kampen var blåst av. For kjefting på dommeren. En kjefting som egentlig en annen spiller stod for....