MK-Start 1-0

Grå, kald og trist serieåpning for Start

Det ble en begredelig serieåpning i Idrettsparken. En svak kamp fra begge lag. En kamp preget av upresise langpasninger, oppstykket spill og nervøse spillere. Kun MK har grunn til å være fornøyde. De fikk med seg poengene.

Vi antydet i forhåndsomtalen av kampen at Marius Johnsen ikke var helt restituert etter langtidsskaden sin, men før og etter det siste treningsoppholdet i Danmark har han kjørt for fullt, og fikk Bårds tillit fra avspark. Dermed presset han Leo ut på sidelinjen.

Første omgang ble en drepende kjedelig affære. Upresise langpasninger og poleballer uten mål og mening. Utrolig mange innkast og dødballer stykket opp spillet og gjorde det hele temposvakt og tannløst. Start var likevel hakket kvassere, og skapte mest. Men kun én fattig avslutning på mål er for svakt.
At kampen ble oppstykket, må en heller svak og inkonsekvent dommer Olsen ta sin del av skylden for. MK slo langt og upresist, og dro ned tempoet ved alle dødballer.
Start prøvde å presse høyt, men ble aldri farlige foran mål.

Andre omgang ble mer innholdsrik, selv om spillet aldri ble bra fra noen av lagene. MK satset fortsatt på langballer og seige løpsdueller. Omgangens første store sjanse til MK, kom etter 54'. Smerud kom alene mot Rune Nilssen og sendte avgårde en dupper som stusset tverrliggeren.
MK viste etter hvert størst entusiasme, og kunne fort ha ledet. I det 69. minuttet feilbergnet Rune Nilssen en utrusning som det nesten var utrolig at det ikke ble mål av. Starts backrekke var flere ganger på etterskudd.

mk-ben
Ben Wright

Start hadde også en stor sjanse. Etter en dødball endte det med klabb og babb inne i MK's boks, og innbytter Terje Leonardsen dukket opp som troll i eske og puttet ballen i mål. Avblåst for offside, etter sigende.
Kampens eneste scoring ble det innbytter Eivind Karlsbakk som fikk æren av å putte i mål. 1-0 til MK. Trist for Start.

Bård byttet inn Jukka Hakala og trakk Marius Johnsen ned i backrekka. Samtidig byttet han inn Fredrik Jacobsen i håp om å skape mer offensvit press, men kampen ebbet ut uten flere mål.

Bård Wiggen var svært lite fornøyd med kampen, naturlig nok. Han mente flere av spillerne leverte langt under pari.
- Vi kan så mye bedre enn dette, og derfor er jeg skuffet.
Stemningen i spillerbussen hjemover var trykket og taus. Men tanken om revansjering på hjemmegress mot Sandefjord 2. påskedag bredte seg...