Haugesund-Start 3-1

Våknet etter 80 minutter

Start våknet ikke helt før ti minutter gjenstod av kampen. Et defensivt organisert FKH kontrollerte i realiteten kampen etter at de ble servert sitt første mål av Startforsvaret.

To unge og fremadstormende lag burde borge for en livat kamp. Det eneste de faktisk hadde å spille for utenom æren, var å komme blant de åtte beste lagene i divisjonen. Her er det Forbundspenger det står om. FKH er inne, men Start må forbi Skeid på tabellen for å få del i den potten.Start åpnet kampen friskest og var mest på hugget det første kvarteret i Haugesund. Fredrik Strømstad viste et bra teknisk register og satte an tonen. Start hadde grepet om banespillet uten å skape de store sjansene. Så skjer det som så altfor ofte skjer:
Personlig feil av Steinar Pedersen i Startforsvaret. Et FKH-innlegg blir feilberegnet og ballen kom fri. Rune Wiken oppfattet situasjonen kjapt, stjal ballen og satte den kaldt til side for Rune Nilssen.

Etter scoringen tok FKH mer over i banespill, men det kreative spillet så vi lite til fra noen av lagene. Start tapte etter hvert flere dueller enn de vant, og FKH kom til et par brukbare innlegg fra kantene, men uten resultater.

FKH lå bakpå i en tydelig defensiv samling. Start ble for lite bevegelige og kontante mot det kompakte FKH-forsvaret, og det berømmelige bakrommet ble aldri utfordret.
Det mest underholdende Aabrekk og FKH produserte i første omgang, var da Harald Aabrekk ble sendt på tribunen etter 43 minutter etter å ha protestert heftig på en dommeravgjørelse.

Wiggen byttet Peder Winsnes med Asbjørn Rike etter pause.
FKH hadde en kjempesjanse rett etter at dommeren blåste i gang andre omgang. En suser etter en corner smalt i tverrliggeren bak Rune Nilssen. Marius Johnsen brente til på et frispark fra farlig hold like etter, men ballen gikk rett i armene til Larsen i FKH-målet. Jevnspilt kamp de første ti minuttene av andre omgang.
Så skjer det igjen. Et viderestusset FKH-innlegg blir nok en gang feilvurdert og feilmarkert i Start-forsvaret, og Kjetil Rødahl kunne bare sette hodet på ballen i fred og ro og øke hjemmelagets ledelse til 2-0.
Wiggen vinket umiddelbart ut Steinar Pedersen og satte inn Lars Martin Engedal.

Start:
Rune Nilssen, Helge Bjønsaas, Steinar Pedersen (Lars Martin Engedal 60'), Asbjørn Rike (Peder Winsnes 45'), Marius Johnsen, Kristofer Hæstad (Ole Gerhard Sørensen 79'), Tom Berhus, Fredrik Strømstad, Fredrik W. Henriksen, Terje Leonardsen og Ben Wright

FKH:
Jan Kjell Larsen, Ronny Warholm, Milan Kojic, Asle Andersen, Trond Erik Bertelsen, Tor Arne Andreassen, Jostein Grindhaug, Christian Grindheim, Espen Skogland, Rune Wiken og Kjetil Rødahl

Dommer:
Bjørn Hansen

FKH fortsatte med samme spilleopplegg. Defensivt og satsing på kontringer. Halvvegs ute i omgangen kommer de nok en gang på en kontring, og Jostein Grindhaug kunne enkelt vippe ballen over en utrusende Rune Nilssen. 3-0.
Lufta gikk delvis ut av Start, og det så ut som om de ga opp å prøve og trenge gjennom FKH's åttemannsmur. Da ti minutter gjenstod, ble plutselig Start mer direkte. Ole Gerhard Sørensen satte inn en redusering 7 minutter før full tid etter en god prestasjon, og de var nære på redusering et par minutter etter ved Fredrik W. - og ved Ben Wright etter 90 minutter.
Start avsluttet sterkt, men det holder ikke å våkne 10 minutter før slutt. Det ser dessverre ut til at Start har store problemer mot lag som organiserer seg slik som FKH gjør.
Når man i tillegg lar motstanderen score på personlige feil, er det duket for tap. Dessverre.
Og 8. plassen i divisjonen er like langt unna. "MK-duellen" er også definitivt over for i år. Her ryker en del veddemål....