HamKam-Start 1-2

Bonuspoeng på Briskeby

Start kapret alle poengene på Briskeby i en meget godt gjennomført kamp. Ungguttene bekreftet fremgangen fra Fredrikstad-kampen. Sterkt gjort i en av sesongens antatt vanskeligste kamper.HamKam åpnet kampen best, og var på hugget det første kvarteret. Rune Nilssen måtte flere ganger i aksjon som sweeper for å rydde opp utenfor egen 16-meter.
Publikum luktet hjemmescoring etter den friske åpningen. I stedet er det Helge Bjønsaas som kommer fremover og brenner av fra langt hold. Ballen gikk som ei kule i mål via tverrliggeren. Start overraskende i føringen.

Det tok litt tid før HamKam kom seg etter scoringen, men så presset de på igjen. Riktignok uten å skape de helt store sjansene. Størst var kanskje en lobb over Rune Nilssen som ble headet unna på streken etter halvtimen. Rett før pause hadde de også en stor sjanse som Start med nød og neppe klarte å avverge.
Omgangen ebbet ut uten flere mål. Start lå foruftig bak, og kjørte kontringer når sjansen bød seg.

Start fikk en flott åpning av andre omgang. Bare tre minutter ut i omgangen er Asbjørn Rike på et raid forover mot HamKams 16-meter. Han la nydelig tilbake til Leo som skjøt direkte i mål. 2-0 til Start!
Publikum på Briskeby begynte å bli utålmodige. De hadde nok forventet lett match mot Start.

HamKam samlet seg nok en gang og presset fremover med alt de hadde. Midtvegs i omgangen gjør Frode Birkeland en frekkas. Sender i veg en lang lobb som går over Rune Nilssen og i mål. Dette ga HamKam friske krefter, og Start hadde mer enn nok med å forsvare seg.
Kvarteret før slutt trakk Wiggen Tom Berhus ned i backfireren, byttet ut Lars Martin Engedal og satte innpå Kjetil Bøe med friske og løpsvillige bein. Og Start klarte noe de ikke har maktet på svært lenge: De klarte å forsvare en ledelse.

En meget sterk bortseier av unguttene, og en klokt gjennomført kamp!
Gratulerer!

Bård smiler...
Bård Wiggen smilte fra øre til øre da vi gratulerte ham med 2-1 seieren.
- Vi var gode idag og hadde endelig marginene på vår side, takket han. I tillegg scoret vi noen kanonmål. Et nytt løft fra guttene...

Start:
Rune Nilssen, Helge Bjønsaas, Lars Martin Engedal (Kjetil Bøe 75'), Ole Gerard Sørensen, Asbjørn Rike, Marius Johnsen, Kristofer Hæstad, Tom Berhus, Fredrik W. Henriksen, Terje Leonardsen og Ben Wright
HamKam:
Svein Inge Haagenrud, Frederik Garshol, Glenn Leif Ståhl, Joachim Sørum, Are Tronseth, Espen Haug, Petter Vaagan Moen, Marius Gullerud, Peter Sörensen, Frode Birkeland og Espen OlsenDommer:
Kim Rune Borgersen

Harald smiler...
- det var utrolig deilig å få med oss alle poengene i dag. Nå får vi lagt presset bak oss, og kan ha fokus 100% prosent på å smelle til i de neste kampene. Tror både publikum og våre samarbeidspartnere ser at Start er et ungt lag for fremtiden, sier daglig leder Harald Andersen i en kommentar.