Sesongen 2002

Mye negativt

Annonse:

De negative rekordene og resultatene var mange denne sesongen: 21 scoringer, 72 baklengs, 2 seire, 19 tap, 11 poeng, og 12 av 26 kamper uten scoring er stygge tall.

Det ble 0-7 borte mot Lillestrøm, klubbens største tap i Eliteserien, og 1-6 hjemme i bunnoppgjøret mot Moss. I hjemmekampen mot seriemester Rosenborg tok Start ledelsen etter 81 minutter, men klarte å slippe inn to mål nærmest på overtid.

Sesongen ble innledet med ni kamper uten seier (14 på rad inkludert de 5 siste fra 2000) og avsluttet med 8 tap på rad, begge deler klubbrekord.

Ernst Ravnaas uttrykte det slik midt i sesongen:

"Kjære Start-venner,

Det har utvilsomt vært lysere tider i Start enn det vi opplever nå. Vi har vært gjennom en turbulent tid og de sportslige resultatene er ikke slik vi ønsker. Det er ikke tvil om at vi må hente poeng i de neste kampene om vi skal klare å berge plassen i eliteserien. Jeg håper og tror vi skal klare det og henstiller til alle Start-venner om å støtte solidarisk opp rundt laget og vår nye trener Gudjon Tordarsson og møte på kampene utover høsten. 

Vi har som målsetting å gjøre Start til Norges beste lag og viktigste kulturbygger på Sørlandet. Det er ambisiøst og vil kreve at vi tenker langsiktig og arbeider systematisk med å forbedre oss i alle ledd. Vi er godt i gang. Vi begynner å få god struktur på den adminstrative siden, vi har kontroll med økonomien og vi styrer mot å få et kostnadsnivå som står i forhold til de inntekter som nøkternt kan forventes. 
Realisering av ny stadion er viktig om vi skal nå vår målsetting. Ikke minst takket være meget positiv innstilling fra politikerne og reguleringsmyndighetene i kommunen er det ikke urealistisk at vi allerede i 2005/2006 har en ny storstue for Start og Sørlandet. 
Starts suksess på sikt vil også avhenge av at vi lykkes med rekrutteringsarbeidet. Jeg tror kjernen i spillerstallen må være oppfostret her i sør. Vi vil aldri få økonomi til å kunne bygge opp en stabil toppklubb gjennom primært å basere oss på kjøp av erfarne spillere fra andre deler av landet og utlandet. Vi ønsker vel heller ikke det; det sørlandske preget på laget er viktig. Vi må derfor satse mer på å få fram og videreutvikle talenter gjennom egen junioravdeling, gjennom samarbeid med andre klubber på Sørlandet og gjennom utvidet samarbeid med skolene. Gjør vi det på en profesjonell måte, vil ikke noen klubb i Norge kunne konkurrere med oss når det gjelder rekruttering av talenter, og da er vi godt på vei til å lykkes med å gjøre Start til Norges beste lag år etter år. 

Vi må ikke miste av syne det langsiktige mål fordi om vi nå har litt motgang. La oss heller huske målet, jobbe mot det og stå solidarisk bak våre gutter på banen og heie dem fram til seier mot Odd og eliteseriespill til neste år !" 

Ernst Ravnaas 
Styreformann Start Toppfotball

Det endte med 14. plass  og et klart nedrykk fra Eliteserien...

Trener:
Jan Halvor Halvorsen (halve året) Gudjon Thordarson resten av året
Ass. trener:
Bård Wiggen
Oppmann:
Kai Eriksen

Sportslig leder:
Eivind Tellefsen
Keepertrener:
Erik Ruthford Pedersen

Keepere:
Rune Nilssen, Dag Tore Fredriksen, Dime Jankulovski

Forsvarere:
Lars Martin Engdal, Jukka Hakala, Preben Gundersen, Helge Bjønsaas, Steinar Pedersen

Midtbanespillere:
Tom Berhus, Ousman Nyan, Fredrik Strømstad, Evans "Valdo" Nyabaro, Lee Robertson, Kristofer Hæstad, Marius Johnsen, Donatas Vencevicius

Angripere
Terje Leonardsen, Kjetil Bøe, Kimmo Tauriainen, Morten Knutsen

Terminliste 2002 med resultater

Forrige sesong - - - Neste sesong

Annonse fra Obos-ligaen: