Sesongen 1999 oppsummering

Annonse:

Etter 26 serierunder og to knallharde kvalifiseringskamper var det endelig klart for opprykk til Tippeligaen 2000. Slutten av sesongen gikk trått for Start. På tross av 3 matchballer måtte det kvalifiseringsspill mot Strømsgodset til før opprykket var sikret.
I de siste minutter av den siste omgangen av årets siste kamp..........  

Det gikk greit for Start i store deler av sesongen. Alle forventinger så ut til å bli innfridd, det ble seier på seier og en rundspørring blant 1.divisjons-trenerne ga som svar at det var innlysende at Start rykket opp.Så stoppet det opp. Kampen mot Eik i Tønsberg skulle bare bekrefet opprykket. Og så ble det tap mot et "middelmådig" lag som liksom ikke hadde noe å spille for. Hjemmekampen mot Hødd som var i fritt fall mot 2.divisjon, gikk ikke noe bedre. Det ble såvidt uavgjort 2-2.

Dermed ventet FK Haugesund i Haugesund. Et lag som var klare for Tippeligaen og skulle revansjere seg for tap på Kristiansand Stadion. Og det klarte FKH: Det ble et 0-4 tap for Start og dermed ut i kvalifisering, mens FK Haugesund og Bryne FK rykket rett opp.

Kvalifiseringskampene gikk mot Strømsgodset,hjemme i Kristiansand først ble det 2-2 etter en thriller i flomlys med scoringen på overtid.

Thriller i flomlys

Kampen i Drammen ble dermed fullstendig avgjørende, ingen mål kom før i det 87 min: Innbytter Terje Leonardsen dro til en ball som gikk utagbart inn bak Godset-keeperen.
Start-keeperen Espen Johnsen spilte halve annen omgang med brukket finger og reddet seiren for Start ved å holde nullen.
Dermed opprykk og nye optimisme i byen.

Og det gikk som vi håpet året før : 
Jan Halvor Halvorsen ledet laget
Vekk fra Dødens Divisjon.

Annonse fra Obos-ligaen: