Sesongen 1998 vår

Runde 1
Start - Odd/Grenland: 0 - 0 (0 - 0) Sesongpremieren mellom Start og Odd-Grenland endte målløst innendørs i Sørlandshallen. Mest fornøyd med resultatet bør Odd-Grenland være.

Begge lag åpnet kampen noe nervøst og famlende. Den som viste seg først frem, var Starts nr. 12, målmann Rune Nilssen! Han viste flere klasseredninger, var meget reaksjonssterk, myndig i feltet, og var absolutt en av Starts beste i dag. Moro var det å se Harald Lødemel i kamp igjen! I deler av 1. omgang viste han noe av gammel klasse på midtbanen. Harald trenger likevel mer tid på seg, men med mer kamptrening blir han ikke lett å dytte ut fra midtbaneoppsettet. Starts beste på midten, kampen sett under ett, var likevel Frode Fredriksen.Morten Knutsen var det moro å se på venstrekanten. Stort tempo, teknisk, herlige rykk, skapte muligheter somTenden og  Sagen fikk lite ut av.  Sven Kloster ville mye som det heter,  men innleggene ble for upresise.

I 2. omgang tok Start mer og mer over i banespill, men de store målsjansene uteble. Bakover virket det solid. Tønnessen, Stephansen og Jacobsen jobber godt og trygt. Tor Kristian Strand på venstre kant ble overløpt en del i 1. omgang, men fikk god kontroll utover i kampen. Innbyttene i 2. omgang, Leonardsen, Johansen og Frigårdklarte heller ikke å få hull på byllen.  Starts største problem i dag, var mangel på presisjon i avslutningsfasen. Odd/Grenland satser mot toppen i likhet med Start, og blir neppe noen kasteball i årets serie.

Runde 2
Aalesund - Start : 1- 6 (1 - 2) Fra å være nære på å bli lagd plukkfisk av i åpningsminuttene, våknet Start og tok en knusende seier mot et Aalesundlag som gikk totalt i oppløsning.

Det ble et realt festmåltid av en fotballkamp sett med sørlandske øyne. Start har hittil hatt visse problemer med å score mål, og derfor er det deilig å kunne konstatere at laget triller inn så mange mål i en kamp !

Betryggende er det også at spesielt Asbjørn Tenden har meldt seg på i scoringskampen.

En oppglødd Trond Pedersen forteller på telefon etter kampslutt at det var en noe spesiell kamp.
- Resultatet gir ikke et spillemessig riktig bilde av kampen. Men, vi var herlig effektive, og scoret på seks av ti sjanser. Rune Nilssen gjør igjen en god figur, og holder oss inne i kampen på stillingen 1-1. Blant annet hadde han en glitrende benparade alene med motspiller, forteller Pedersen fornøyd på veg inn i flyet på hjemvegen.

Det vi som Start-patrioter ikke liker, derimot, er etermedienes nærmest totale taushet når det gjelder Start og 1. divisjon. Hvor blir det av nærradiooverføringene?

Runde 3
HamKam - Start : 2- 1(1 - 0) Briskeby'n gressbane er ikke noen god arena for Start, særlig ikke mot et revansjesugent HamKam lag som ville reise kjerringa etter tapet mot Strindheim.

Start forsøkte å ta ta initiativet fra kampstart, men det var Hamkam som først kunne putte på et mål, allerede etter 9 minutter. Men Start ga ikke opp og produserte sjanse etter sjanse, men uten å få hull på byllen.

Vi ante det gamle "vi-klarer-ikke-å-score"-syndromet som vi trodde de hadde kvittet seg med etter seieren over Aalsund.

HamKam syntes å komme seg for lett rundt på Starts venstreside, og selv om både Sven, Harald, Frode og Krister skapte muligheter, så ble det ikke noen flere mål før pause.

Og dermed fislet omgangen ut i ingenting, selv om Start ledet cornerstatistikken...

2. omgang åpnet ikke særlig bra, da direkteoverføringen plutselig og uten varsel ble kuttet. Og resten kan man tenke seg til: febrilsk leting i frekvenser.

Men så var det herlig å høre en blid Arendals-dialekt på NRK P1 melde at Krister hadde puttet på til 1-1. Ikke så greit når den samme stemmen kunne foretelle at HamKam hadde dratt fra igjen.

Og der sluttet kampen, med en fryktet seier til HamKam.
Nei gutter, dette skal revansjeres. Fortere enn svint !

Runde 4
Start - Ullern: 0- 0 ( 0 - 0)
Et ultradefensivt Ullern-lag ranet til seg 1 poeng på Kristiansand Stadion mot et ineffektivt og sleivete Startlag med mindre og mindre selvtillit.
- Skal laget greie å henge med i toppen av 1. divisjon, må slike kamper vinnes, sukker Trond Pedersen etter kampslutt. Kampen åpnet ved at begge lagene forsøkte å vise at de ville spille offensivt. Etter 6 minutter kunne start ha tatt ledelsen på et halv-volley skudd. Som gikk utenfor. Rett etterpå klarte ikke Asbjørn Tenden å stokke beina riktig og "skuddet" sleivet utenfor.

Krister Isaksen forsøkte å kombinere med Sven Kloster på den ene siden, men dårlig kommunikasjon gjorde at de fikk utrettet lite.

På motsatt side drev Morten Knutsen fremover på sin sedvanlige måte og viste at han fremdeles innehar tekniske ferdigheter. Innleggene foran mål ble det derimot ikke noe av.

Ullern hadde også sine sjanser, og tilsvarende misser. Et par ganger spilte de seg frem på noen farlige kontringer, men det er dette med å treffe ballen da.

La oss ikke underslå at underlaget, gresset, var med på å dra ned helhetsinntrykket. En tett gressmatte gjorde at ballen fikk en annen og lavere hastighet enn man var vant til og derav ble det mindre presisjon i pasningene.

Men for all del, dette var likt for begge lag. Likevel viser det hvor viktig det er å trene på samme forhold som man skal spille under.

På slutten av annen omgang ble hele Start- laget sendt i angrep for om mulig å berge 3 poeng. Men iveren tok overhånd mot et Ullern-lag som, ved hjelp av dommernes vurderinger, klarte å stille Start i offside gang på gang.

I det siste minuttet trodde alle de 1300 som var blitt igjen at målet lå der: Et langt innlegg ble slått over straffefeltet, headet tilbake til fem-meteren hvor Thomas Frigård styrte ballen pent rett på mål !!
Kun et tigerspreng av keeper Ragnar Værang reddet det ene poenget for Ullern

Runde 5
Bryne - Start: 1 - 0( 0 - 0) Spennende og sjanserik kamp på Bryne stadion. To gode keepere snøt  publikum for mange mål , og Bryne vant fortjent 1-0
Bryne med en svak sesongstart, gikk aggressivt til verks for å kapre poeng. Dette førte til en spennende og sjanserik 1. omgang. Starts problem med å omsette sjanser i mål viste seg nok en gang.
Bryne utnyttet Starts høyreside gang på gang, og Start var heldige som ikke lå under ved pause. Flere feberredninger fra Rune Nilssen holdt liv i Start de siste 20 min. av 1. omgang.
Banen inviterte ikke til millimeterpasninger, og Karsten Johannessen (for anledningen særdeles engasjert radioreporter !) mente å se at ballen kom ned fra langpasningene med snø på !

2. omgang begynte også med mange sjanser, og etter 49 minutter var det til all fortvilelse Bryne som tok ledelsen. Start fomlet med klareringen etter en corner. Caleb Francis var sist på ballen.

Tenden og Lødemel ble etterhvert skiftet ut med Morten Knutsen og Preben Gundersen. Dessverre måtte Rune Nilssen kaste inn håndkleet etter en kneskade og ble erstattet med Sindre Gundersen.

Anders Jacobsen ble flyttet fremover på slutten uten at det medførte annet enn litt mer kaos. Mange tapte dueller, for mange og planløse langpasninger og det Karsten kalte "frøken-taklinger", gjorde at Start nok en gang tapte særdeles verdifulle poeng.

Deilig var det imidlertid å kunne følge Starts bortekamp på radio.
Radio Markens hadde en engasjert og livlig reportasje som fulgte hvert spark på ballen, og vel så det ! Å få legenden Karsten med som "fagkommentator" er et herlig kupp. Karstens visjoner og lignelser er i en klasse for seg. Indre bane-innsmett med trenerkommentarer på direkten fungerer ypperlig.

Runde 6
Start - Skeid: 3- 0( 2- 0) Et tafatt Skeid ble offer for et Startlag som omsider viste frem arbeidsmoral og fightervilje. Aner vi konturene av  fjorårets vinnerresept ?
Uansett var denne kampen et godt steg i riktig retning.
Vi ønsker laget og bursdags"barn"  Jacobsen (30) til  lykke med dagen !

Allerede fra avspark ante vi et et Startlag som virkelig ville noe. Som kjempet i samtlige dueller og vant de fleste.Resultatet av dette var at de såkalte 2. ballene også ble vunnet, og Start hadde tilnærmet full kontroll på Skeid.Laget viste også noe av den bevegelsen fremover vi har savnet, og dette åpnet for flere oppspillspunkter.

Bakover virket det solid og betryggende tett, selv om bursdagsbarnet Jacobsen fikk nakkehårene til å stritte ved et par anledninger.
1-0 kom allerede etter 13 min. ved en dobbeltsjanse, og Tenden stod klar på 5-meteren og plasserte ballen i høyre hjørne. Etter 28 min. fikk Start frispark, og Frode Fredriksen fant Morten Knutsen inne i feltet, og han satte inn 2-0.
Først etter en halvtime hadde Skeid sitt første skudd mot mål.
Skeid flyttet laget høyere opp etter hvilen, og gjorde et helhjertet forsøk på å hente inn Starts ledelse. Selv om Skeid spilte seg til flere hjørnespark, ryddet Start greit opp i eget felt.
Frode Fredriksen satte inn 3-0 etter 81 minutter etter pent forarbeid av Asbjørn Tenden. Da kunne Startskuddet gå for feiringen av nasjonaldagen!

Thomas Frigård spilte etter vår mening en meget bra kamp. Han var bevegelig, kjempet godt og rev opp Skeids pasningsspill. Han gikk stadig på løp forover, og viste samtidig solid defensivt arbeid !

Kampen var et solid skritt i riktig retning for Start, og laget fortjener flere tilskuere !
 Hør intervju fra Radio Markens:
Bare klikk på høyttaleren (forutsetter at du har RA-playerinstallert)

Runde 7
Hødd - Start: 2- 4 ( 2- 3) På et blytungt og hustrig Høddvoll viste Start muskler og vinnervilje. Effektivet på dødballer var også gledelig. Eneste ripe i lakken var at Start slapp Hødd inn i kampen på stillingen 0-3.

Fra avspark gikk det meste Starts veg. Start viste seg utrolig effektive på dødballsituasjoner. Tre baller lå i Hødds mål før 1. omgang var halvspilt, og Tenden hadde i tillegg et stolpeskudd etter 10 minutter.
Det kunne virke som om Startguttene trodde at seieren allerede var sikret. Etter halvtimen slipper de Hødd tilbake i kampen, og lar Hødd score to ganger på fire minutter.

Rolf Sagen kom inn for Frigård, og scoret allerrede etter 2 minutters spill i 2. omgang. Da virket det som om noe av luften gikk ut av Hødd. Kampen flatet ut, og bølget frem og tilbake uten de store sjansene til noen av lagene.
"Mosen" på Høddvoll (som du kan høre Karsten legger ut om i god avstand til begivenhetenes sentrum) inviterte ikke til videre teknisk spill.
Trond Pedersen forteller på telefon fra garderoben på Høddvoll at det smakte deilig med en skikkelig jobbeseier. Noe som har vært litt savnet i de første kampene i vår. Han er videre godt fornøyd med effektiviteten og at de klarte å styre kampen i 2. omgang.

Fra Ulstein Kommune på nettet:
Industrieventyret i Ulstein er tufta på to grunnpillarar: Nøysemd og hardt arbeid.Gjennom sin innsats i norsk toppfotball, har I.L Hødd blitt kjent for dei fleste. Men Hødd gir også - saman med andre organisasjonar - eit variert aktivitetstilbod: Handball, turn, friidrett, turorientering, badminton, kampsport, klatring, dykking, segling, golf, trim og mykje meir..
:)
Karsten
Pausekommentar:
(Om mosen på Høddvoll, om Klosters "ømme" fot m.m.:)