Sesongen 1991

Årets klubb og makrellfotball

Annonse:

I dette Herrens år blir Start kåret til årets klubb etter å ha tatt bronse for sjette gang. Pål Lydersen kåres til årets stopper.

1. divisjon bytter navn til Tippeligaen. 8 startspillere er involvert i langslandslagsspill på A- og U-lag: Pål Lydersen og Totto Dahlum på A-laget. Claus Eftevaag, Tommy Svindal Larsen, Erik Mykland, Morten Pettersen, Frank Våge Skårdal og Frank Strandli på U-laget. 

3. plassen i 1991 var i overkant av spådommene før sesongen tok til. Men med de nevnte spillerne spilte Start "markrellfotball", som en av Oslo-avisene uttrykte det etter storseire over Rosenborg (5-0) og Viking (4-1). 

Hvem som kom på begrepet makrellfotball er litt uvisst: 
Lars Helge Rasch (journalist NRK) mener dette:
"Dette begynner å bli en del år siden - det var mens jeg kommenterte Starts kamper i radiosporten. Jeg tror det var våresesongen 1991. Ved en anledning løp alle Starts spillere etter ballen - alle formasjoner ble oppløst og de oppførte seg som en makrellstim. Da sa jeg noe sånt som " dette er rene makrellfotballen" - underforstått alle i en retning i en stim uten noe overordnet strategi. Begrepet ble gjentatt av Kjell Kristian Rike i oppsummeringen på TV samme kveld - da sa han: "noen kaller det til og med makrellfotball" -og det var vel da begrepet oppsto for alvor.

Det rare er at fra å være en negativ vinkling fra meg har det vridd seg til en positiv beskrivelse av livlig, underholdende og god fotball...
Så slik er det..."

Svein Mathisen sier: 
"Synes å huske at Dagbladet var med på makrelltur i min båt m/Karsten og et par til. Vi fisket og Dagbladet intervjuet - tok bilder. Karsten fortalte at vi skulle angripe som makrellen - i stim. Kom ikke makrellfotball derfra?"

m_jakt150


Forrige sesong - - - Neste sesong

Annonse fra Obos-ligaen: