Start-Stabæk 1-0 Bismark

NM: Start - Stabæk: 2-1 (1-1)

Start og Acosta er klare for kvartfinale etter å ha dominert spillemessig i lange perioder mot Stabæk.

Men det var også perioder der Stabæk slapp til på farligheter. Boli var et uromoment fremover for dem, men backrekka hadde stort sett grei kontroll på det som kom.

Etter halvtimen spilt tok vi ledelsen etter en corner. Matti avsluttet i stolpen, og det var fullt kaos på Stabæks femmeter før Bismark Acosta fikk smelt ballen inn ved stolperoten. Hans første mål for Start i obligatorisk kamp. For øvrig en god kamp for hans vedkommende.

Men etter 37 minutter glapp det.

Et kjapt kontraraid kom på vår venstreside. Ballen ble slått hardt og presist inn i vår boks på tvers. På løp kom Fredrik Brustad stormende og satte ballen hardt, flatt og presist forbi Opdal. Et godt angrep.

Start viste tegn til ubesluttsomhet på siste tredel, og kunne greit punktert kampen med mer besluttsomhet fremover. Men omgangen ebbet ut med 1-1.

I andre omgang kom Asante inn for Matti. Hoff trakk inn sentralt. Asante hadde noen raid der han fikk skrudd på turboen, men medspillerne utnyttet for sjelden hans invitter. Men det ble mer bevegelse, og dermed mer rom inn sentralt.

Stabæk kom til færre farligheter, og vi tettet godt igjen bak.

Etter 60 minutter fikk vi corner. Børufsen servet som vanlig en utoverskrudd fra venstre. Ballen har kurs for hodet til Gummi, men Ville Jalasto er uheldig og header ballen i eget nett. Det virket som spillerne løsnet litt på skuldrene av dette.

Mjelde satte inn Sarr sentralt, tok ut en opplagt Nouri og dro Gummi bakover til høyre backplass.

Vi holdt greit unna bakerst og nektet Stabæk de store sjansene. Fremover ble det en nesten-dag for Castro. Han hadde en heading etter 77' på et innlegg fra Børufsen.

Men Stabæks keeper Mande Sayouba var god og reddet. Han hadde mange inngripener og reddet Stabæk flere ganger.

Klokka tikket ubønnhørlig mot kampslutt da Stabæk fikk en corner. Stabæk satset alt på scoring. Tilogmed Stabæks keeper Mande Sayouba var med opp. Men midt i mølja fikk Opdal bokset unna, og Moen blåste av rett etter.

Start pustet lettet ut, og kunne inkassere kvartfinaleplass.