Start-Vard

NM: Start-Vard: 4-0 (2-0)

Fine mål og stor dominans sikret avansement

Start åpnet friskt og dro på det ene angrepet etter det andre. Det boblet såpass at man nesten løp litt i vegen for hverandre til tider.

Allerede etter fire minutter gav raidene uttelling. Tripic og Castro kjørte nydelig veggspill inn i boksen, og Matti mottok ballen. Vendte og skjøt mellom beina på keeper. Da så vi for oss en målfest av de sjeldne.

Men bevisst eller ubevisst: Tempoet sank på Start, og gjestene fikk mer og mer ballinnehav. Flere ganger presset de Start helt hjem i eget felt. Vard var heldigvis for Start svært upresise i avslutningene sine.

Etter 33' var det Acosta-show. Castro hadde avsluttet med skudd i ei mølje, og Acosta tok vare på returen. Han dro seg inn i boksen, vendte av en mann og skjøt hardt på nærmeste stolpe. 2-0! God prestasjon.

Flere mål ble det ikke i omgangen, og vi satt med en liten følelse av at det ikke ble fyrt på alle sylinderne.

Åpningen på andre omgang, derimot, satt som et skudd. Vi var bevegelige, skrudde opp tempoet og vant det som var av dueller.

10 minutter ut i omgangen kom Vard på en av sine få visitter. Lilleng vendte seg fri fra Berger og kom alene mot Reinertsen i Startmålet. Reinertsen var lynkjapt nede og reddet.

De neste 20 minuttene bør vi ikke være altfor bekjente av. Det ble en del balltap i skumle situasjoner. Selv om Børufsen og Vikstøl dominerte venstreflanken og Nouri løp helhjertet på høyre så uteble scoringene. Det var likevel aldri noen tvil om hvor seieren skulle. Til det dominerte Start for mye, og gjestene for upresise i avslutningene sine.

Mjelde gjorde noen bytter utover omgangen. Asante og Sarr kom inn for Børufsen og Owello. Asante blåste umiddelbart fart i høyresiden og var mannen bak Starts tredje scoring. Innlegget hans fra dødlinjen ble møtt av Castro som løp seg fri og scoret pent på hodet.

Starts siste mål for kampen kom etter 87 minutter. Tripic buet et frispark inn i Vardboksen. Der møtte Matti på hodet og fastsatte sluttresultatet til 4-0.

Mathias Rasmussen fikk også noen minutter mot slutten av omgangen. Hans andre innhopp i cup'en.

Mye bra - fine mål og avansement til fjerde runde er fasiten.

Stadion: Sparebanken Sør Arena         IK START:

Dato: 4.juni