Mathias Bringaker scoret kampens første mål allerede etter to minutter.

Egersund-Start 0-1

Mathias Bringaker ble matchvinner mot Egersund, og Start er videre til 4. runde i NM.

Start tok turen vestover i cupens 3.runde onsdag ettermiddag. Egersund, som slo ut Jerv i 2. runde var motstander.  Start slo Vigør 8-1 på Hellemyr i den første runden, mens Arendal ble slått med 3-0 i andre runde.

Start stilte slik:

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Simon Larsen, Damion Lowe (Hammer Berger fra 52), Henrik Robstad - Kasper Skaanes, Isaac Twum, Tobias Christensen (Sandberg 63) - Aron Sigurdarson (Floki Finnbogason fra 86), Lars-Jørgen Salvesen, Mathias Bringaker.

Innbyttere: Benjamin Boujar, Espen Hammer Berger, Elliot Käck, Afeez Aremu, Niklas Sandberg, Kristjan Floki Finnbogason, Kevin Kabran.

EIKs lag:

Daniel Hagen - Kristian Strande, Kim Robert Nyborg, Marceli Wawrzynkiewicz - Jørgen Olssen Øveraas, Kenneth Grande, Chris Sleveland (Mathias Perttamo fra 80), Mads Nørby Madsen - Bubacarr Sumareh, Stian Sleveland (Roy André Miljeteig fra 71), Roger Blokhus Ekeland (Aleksander Corovic fra 80).

Kampen er igang. Det er kraftig vind i Egersund, og Start spiller i motvind i første omgang.

3 min: Start starter best her og får to cornere i åpningsminuttene.

6 min: EIK bedre med nå, er farlig frempå med et par innlegg fra sin høyre side.

11 min: Aron Sigurdarson er hissig på grøten! Først et godt forsøk på et frispark fra drøye 20 meter, men det blir reddet. Så fyrer han av fra 18-19 meter like etterpå, men like utenfor.

15 min: EIK er nære 1-0. Et frispark faller ned i beina på Nyborg som skyter på volley, ballen går via to spillere og utenfor Deumelands mål.

17 min: Nyborg igjen farlig frempå for EIK. Får hodet på et frispark, men headingen går over mål.

27 min: Vinden setter sitt preg på kampen her. Flere ganger ballen rett og slett blir tatt av vinden. Lite finspill så langt.

33 min: EIK drar til på frispark fra 40 meter! Ved hjelp av vinden får ballen enorm kraft og Deumeland må ut i full strekk for å redde.

35 min: EIK med stor sjanse. Simon Larsen setter hodet på et hardt innlegg og ballen går mot mål. Deumeland gjør en god redning. EIK det førende laget de siste minuttene.

43 min: Kasper Skaanes driver fint fremover, slipper ballen igjennom til Bringaker som går i bakken i duell med en EIK-forsvarer. Ender med corner.

Pause: Start slet i motvind, mens EIK skapte flere farligheter på dødballer.

2.omgang: Ingen bytter i pausen.

49 min: Damion Lowe går ned og signaliserer at han må ut. Så ut som en strekk da han gikk ned for telling.

52 min: Bytte: Hammer Berger kommer inn for Lowe.

55 min: Bringaker vinner ballen midt på EIKs banehalvdel og fører ballen fremover. Prøver å stikke ballen igjennom til Christensen, men er litt for upresis.

62 min: EIK snapper opp en feilpasning og setter fart mot mål. Simon Larsen må bruke ulovlige midler for å stoppe dem, og det blir frispark i veldig farlig posisjon, like utenfor 16-meteren. Skuddet går i muren.

63 min: Tobias Christensen går ut, Niklas Sandberg kommer inn.

64 min: Starts største sjanse. Sigurdarson skjærer inn fra venstre og fyrer av med høyrebeinet. Ballen treffer utsiden av stolpen helt oppe i hjørnet.

67 min: Nytt skydd fra Sigurdarson fra like utenfor 16-meteren. Går via en forsvarer og et par meter over mål.

70 min: God sjanse for Start. Bra innoverskrudd frispark fra Sandberg som Simon Larsen går høyest på. Kommer ikke over ballen, og header ballen over.

72 min: Start har tatt mer og mer over initiativet i kampen nå.

75 min: MÅL! 0-1. Et langt og presist innlegg fra Henrik Robstad blir headet fint i mål fra Mathias Bringaker.

80 min: Dobbeltbytte hos EIK. Chris Sleveland og Roger Ekeland, inn kommer Aleksander Corovic og Mathias Perttamo.

83 min: Egersund med langt innkast som blir stusset mot mål av Miljeteig, men Deumeland redder greit.

86 min. Bytte. Floki Finnbogason kommer inn for Aron Sigurdarson.

94 min: Langt innkast igjen fra Egersund, ballen ender hos Miljeteig på bakre stolpe. Han skyter, via Simon Larsen og ut til corner. Start får klarert corneren ut.

Slutt: Det ble en ordentlig sliteseier mot EIK i en kamp som var preget av kraftig vind. Egersund var farlige på dødball ved flere anledninger. Start tok over initiativet i andre omgang og fikk målet vi trengte, og selv om Egersund satte inn en liten sluttspurt, så endte det 0-1.