runde29-jesper jubel

Oppsummering 2013 Runde 26-30

Vi oppsummerer sesongen 2013. Tabell-klatring.

Selv om det var tett med lag rundt oss, kunne nå de fem siste kampene bli en fin liten sjarmøretappe for å sikre ny tippeligakontrakt. Eller?

Runde 26 tok vi imot Sarpsborg 08 på Sør Arena. En enkel kamp etter all den fremgangen vi hadde hatt. Trodde vi. Sarpsborg08 kjempet med ryggen mot veggen mot nedryksspøkelset. Og ville derfor selge seg dyrt. Begge lag klarte å score. Ett hver.Sett med Start-øyne kjennes det halvvegs som et tap.

Ser vi på tabellen, så er vi enn så lenge på 9. plass. Seks på rad uten tap er heller ikke å kimse av.

Så stod serietoppene for tur. Først Rosenborg hjemme på¨Sør Arena i runde 27.

Det ble spennende etter hvert mellom to lag som begge ville vinne, og ingen ville tape. RBK kjempet om seriegullet. Start for å holde nedrykks-spøkelset langt nok unna. Det stod og vippet hele kampen gjennom, men i første omgang var Start det lille hakket farligere i angrep, og RBK skapte ikke all verdens. Startgutta skal ha honnør for måten de gjennomførte kampen på. De var stort sett tett på i dueller og markeringer, jobbet for hverandre og holdt RBK på betryggende avstand fra nettmaskene. At RBK likevel avgjør mot slutten av kampen er vel det som gjør at laget kjemper om seriegull, og Start kjemper for overlevelse. Men vi kunne samtidig vippet kampen i vår favør. Det gjør at det kjennes litt surt å stå tilbake uten poeng.

Så var det neste klart for neste serietopp, Strømsgodset borte på "Gamle gress". Med vårkampen ennå i minnet så ønsket Start revansje. Start holdt godt følge med serielederen, men superreserven Kovacs ble matchvinner.

Vi holdt serielederen fra livet i 76 minutter, holdt laget kompakt og samlet, og skapte halvsjanser. Dessverre uten scoringer.

To kamper gjenstod i 2013.

Først runde 29 på Sør Arena mot Lillestrøm SK, vårtapet skulle hevnes i årets siste hjemmekamp.  Det stod uhyre mye på spill i dette oppgjøret. Start måtte ha poeng for å sikre videre Tippeligaspill. LSK på sin side, var sikre på forhånd, og hadde kun æren å spille for. Lagene følte hverandre litt på tennene i åpningen, men så tok Start over. Vi hadde ballbesittelsen og trøkket på mål.

Etter seks minutter kom det som skulle vise seg å bli seiersmålet. Start fikk et frispark fra nærmere 30 meter. Mathisen tok oppstilling og knallet i veg et hardt og flatt skudd med venstreslegga. Han fant en åpning i muren og ballen suste utagbart i nettet forbi Udjus.

Dagens høydepunkt! Og 1-0 til Start ble også sluttresultatet.

Siste seriekamp i 2013 gikk på Molde stadion. Ingen av lagene hadde det helt store  å spille for. Dermed presumtivt lave skuldre. Men kampbildet ble kjapt satt. Molde holdt godt i ballen og kjørte kampen spillemessig. Men de ble aldri direkte farlige på mål. Så da Ernest Asante satte inn sitt sjette mål for sesongen, kunne han sikre Start en 1-0 seier.

Tippeligaen 2013 ebbet ut med Start på niendeplass, med 38 poeng og 43-46 i målforskjell. Dermed endte vi en plass bak målsetningen.

Vi kom oss foran foran Lillestrøm, Vålerenga, Sogndal, Sandnes Ulf og Sarpsborg 08. Samt Tromsø og Hønefoss  som rykket rett ned.