Rune 19 Acosta nettsus

Oppsummering 2013 Runde 16-20

Vi oppsummerer sesongen 2013. I runde 19 kommer vendepunktet...

I runde 16 kom Brann på besøk på Sør Arena. Mons Ivar Mjelde hadde lovet et mer gnient Startlag foran denne kampen. Start la seg dypt når Brann vant ballen, og prøvde å være kompakte. I perioder ble det meget dypt, og denne presshøyden ga Brann noen sjanser. Det ble etter hvert mange mål og kampen endte uavgjort 3-3. Det gledelige er at vi så bedring i prestasjonene.

Runde 17 gikk på Viking stadion. Med Owello ute med karantene, og Mathisen fortsatt på skadelisten var Start svekket på papiret før dette uhyre viktige oppgjøret. Og det skulle vise seg at papiret hadde rett. Start gikk på en smell og tapte 3-0. Tabellsituasjonen så stadig mørkere ut for Start.

Runde 18 gikk på Sør Arena mot Odd. Dette var kampen alle sa vi måtte vinne. Et Startlag i desperat poengnød skulle krige og kjempe. Være offensive.

Men det var Odd som tok stikkene og vant 1-0.. Med marginene mer på Starts side, hadde kanskje uavgjort vært mer passende etter spill og sjanser. Og nå begynte det å tynnes i rekken. Mange gule kort gav suspensjoner på sentrale spillere.

Til runde 19 var det oppmøte på landslagsarenaen. Motstander Vålerenga.

Kampen åpnet med en god Start-offensiv, og vi presset hardt på VIF-boksen uten å få hull på byllen. Castro hadde flere avslutninger, men de gikk enten over eller til side for mål. Men Start klarte å holde på fokus og seilte inn til en komfortabel 3-1 seier.

Det ble den første seieren siden 16. mai. Den var etterlengtet og særs viktig for overlevelsen i Tippeligaen.

Runde 20 var vi tilbake på Sør Arena og mostanderen var FK Haugsund. Kunne fremgangen holde?

Start åpnet med vinnerlaget fra kampen mot VIF, og håpet var at vi kunne få se et lag som gikk rett i strupen på motstanderen. Slik gikk det ikke. FKH klarte å holde tett og kriget til seg alle poengene. Selv om Start dominerte i andre omgang, var 1-2-seieren til Haugesund fortjent, omgangene sett under ett.

Etter runde 20 lå Start på kvalifiseringsplass, altså nummer 14, med  18 poeng. Tre poeng opp til sikkerplass. En spennende høst lå foran oss.

Neste oppsummering runde 21-25