Wikstøl og Ropstad hedrer Vikstøl og Robstad

To legender spiller sin aller siste seriekamp. På søndag blir de hedret av sine navnebrødre og flere tusen Startsupportere. Tenk om dette blir vendepunktet? (Foto: Helge N. Olsen)

Annonse:

Skrevet som ett supporterinnlegg av André Vaaler.

Sangglede og supporterhåp

I det som kan bli årets siste hjemmekamp, og garantert årets siste seriekamp, er Henning Kronborg, en av våre aller ivrigste og mest trofaste supportere forsanger på Starthymnen sammen med Martin Wikstøl.

Erlend Ropstad har i sin nyskapte hyllest til klubben vår satt sine ord, følelser og toner på ditt og mitt supporterhåp. På søndag skal han for aller første gang synge den nydelige sangen, Londsia, på Start en Pøbb før kamp og på arenaen i pausa. Et herlig initiativ! Jeg er sikker på at både Henrik og Erlend, Martin, Henning og Rolf Daniel har lagt igjen sitt hjerte på Londsia.

Tenk at vi i serieavslutningen i en brokete OBOS-sesong kan oppleve så mye godt på én gang og på én kamp. At vi kan kjenne tilhørigheten og smake på drømmen og håpet om å komme te himmels, vinne serien eller cupen og kanskje oppleve at kraften fra oppgjøret kommende søndag skaper en gnist som en vakker dag tar oss hele veien hjem til Eliteserien.

Tror du på opprykk?

Tenk om dette laget, som uten store forventninger til opprykk akkurat nå, fremstår som Italia i 1982 eller Danmark i 1992.  Selvtilliten vokste med oppgavene og til slutt var begge lag uovervinnelige.

Tenk om Vikstøl med både enkel og dobbel v, og Robstad med både b og p blir kraften som gir hele Sørlandet tro på seier og opprykk?

Jeg glemmer aldri langpasningen fra Robstad, som til slutt havna hos Ramsland på Åråsen. Jeg har sett det så ufattelig mange ganger.  Jeg glemmer heller aldri Vikstøl sin scoring borte mot Odd i 2013, eller mot Tromsø da han levde opp til navnet «Røde Rolf» og fikk direkte rødt etter å ha spilt fire minutter! Bare fordi han elsket klubben sin og ville gjøre alt i denne verden for å vinne.

Tenk på alle de presise pasningene og involveringene som begge har bidratt til og alle involveringene som har gitt seiershåp og viktige poeng? Tenk så mye begge to betyr for de unge, lovende spillerne og supporterne fra våre lokale klubber. Det er denne lagfølelsen som Martin, Erlend, Henning og alle vi supportere elsker å synge om.

478 kamper til sammen!

Det er både trist og rørende når to legender trekker seg tilbake. To lokale gutter som alltid hilser vennlig på deg og meg og som ser mennesker rundt seg med et imøtekommende smil på lur. Begge betyr enormt mye for lagkamerater, for supportere på Londsia, på langsia, på hele arenaen og rett og slett for alle store og små som elsker Start.

Med 478 kamper til sammen har begge satt sine spor i Starthistorien og gitt oss minnerike oppgjør med to følsomme venstreføtter som har skjermet ballen med overbevisning og selvtillit, taklet kompromissløst, funnet venstrekantene og indreløperne med presise pasninger og vist resten av laget og hele Sparebanken Sør Arena hvem som bestemmer på vårt eget gress.

For når Rolf Daniel og Henrik uden frykt i øyane tar ut det siste av krefter på Sparebanken Sør Arena og legger hjertet igjen på Londsia som Erlend gjorde,  så tar det oss en dag til nye høyder eller til himmels om du vil.

Startsupporter og optimist

Det er ikke lett å være både Startsupporter og optimist. Det er ikke så mange som vil høre på våre drømmer, resultattips og spådommer lenger. Noen ganger kan håpet og lengselen overstyre all sunn fornuft, men den dagen jeg går til Sparebanken Sør Arena og ikke tror på hjemmeseier vil jeg heller bli hjemme!

Jeg håper fortsatt på opprykk, og en dag vil dette garantert skje.  Jeg er sikker på at sjefsoptimistene, Per Svein og Kai, langt inne i magen kjenner at til og med et opprykk nå før jul er innen rekkevidde. Det har garantert skjedd større under!

Uansett hva som skjer på søndag og i den påfølgende kvaliken, så skal vi reise oss og hylle Vikstøl og Robstad med å synge høyt sammen med Wikstøl og Ropstad. Engasjementet som disse fire og vår kjære Henning viser mot KFUM på søndag vil aldri være forgjeves. Håper du kommer!

Alt dette koster deg bare én krone!

Annonse fra Obos-ligaen: