Wichne strålende fornøyd etter sesongdebuten

Amund Wichne fikk sin første kamp for sesongen mot Grorud og vartet opp med flere gode redninger. Det ble belønnet med en plass på rundens lag i OBOS-ligaen.

Annonse:

– Det gikk jo bra, vi vant jo. Det var helt topp å få den sesongdebuten, og under ny trener så var det en kjempestart, sier Wichne på treningen tidligere denne uken.

– For min del gikk det veldig bra, jeg fikk mange redninger og mye å gjøre, så det var kjempegøy.

Mange har pekt på at den pasningssterke målvakten kan få en fordel under Sindre Tjelmelands fotballfilosofi, og kanskje dette er vendepunktet for Wichnes karriere i Start.

– Det er jo bare følge med på hva vi skal gjøre. Velger han meg til å stå, skal jeg utføre det på best mulig måte og bruke de ferdighetene jeg kan inn i spillet. Mer enn det gidder jeg ikke å tenke på. Vi spiller den fotballen vi gjør til enhver tid på best mulig måte.

– Sindre har kommet inn med en veldig god energi, og det virker som gutta har blitt på virket av den og at det har smittet godt. Og det har blåst litt, men vi har prøvd å holde best mulig fokus alle mann og luke ut det vi ikke kan gjøre noe med.

– Også er det ting vi jobber med, og Sindre skal ha sitt system inn, så vi må bare ha øyner og ører oppe og ta inn mest mulig på kortest mulig tid, for det er ikke så mange treningene vi har hatt sammen.

Birkeland ut – Ruthford inn

Etter at Frode Birkeland ble hentet til danske Esbjerg, hentet Start tilbake den legendariske keepertreneren Erik Ruthford Pedersen, og Wichne er veldig glad for å ha den sympatiske og kompetente treneren tilbake.

– Det har vært et friskt pust med Ruthford inn i keeperteamet da Frode dro, noe som var veldig synd. Men jeg er veldig fornøyd med at de fikk inn til en midlertidig løsning og at det ble han. Jeg hadde kjennskap til han fra før, har trent med han tidligere, og han er jo en fantastisk fyr og har en enorm kompetanse.

– Det har vært veldig, veldig fint den siste halvannen uken.

Bryne venter søndag

Nå venter Bryne på Sparebanken Sør Arena på søndag, og målvakten vår tror det kan bli en tøff kamp.

– Det blir tøft. Bryne har hatt en god start som nyopprykket lag, og de spiller på sine styrker, har bra fysikk og guts i laget, så vi må ha fokus på det spillet vi utvikler nå og tørre å være modige utpå der mot Bryne.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: