Foto: NTB/Scanpix

Vil ha seier og ferieglede

Gummi Kristjansson vil dra på en ukelang ferie til Island i godt humør. Det fordrer seier borte mot Elverum søndag kveld.

Annonse:

- Vi må vinne denne kampen, ellers vil det ergre meg i hele ferien, innrømmer den formsterke midtbanekjempen og klør seg ettertenksomt i fullskjegget når han blir minnet om at Starts siste borteseier var 4-1 over Florø 13. mai.

- Da er det på tide at vi vinner igjen etter en svak periode for oss. Hvorfor det er blitt slik, er ikke godt å si. Kan være at andre lag har lært seg hvorledes de skal stoppe oss offensivt, men det er også slik at alle lag kan ha en downperiode, svarer islendingen.

Han har sammen med lagkameratene sett videoanalysen av Arendal-kampen hvor Start brukte en 1-4-3-3 formasjon og ikke den vante 1-4-4-2.

- Mye bra, men også en del å ta fatt i som vi kan forbedre. Men vær klar over at vi hadde øvd bare to-tre ganger på dette. Rommene på banen var der, men til å begynne med klarte vi ikke å utnytte dette. Heldigvis ble det bedre etter hvert.

- Nå skal vi til Elverum, hva vet du om motstanderen?

- Foreløpig veldig lite, men som alltid får vi se video og blir godt orientert før avspark.

- Det blir et Start-lag uten Espen Børufsen som må stå over på grunn av tre gule kort?

- Heldigvis har vi mange gode spillere, dessuten er kampen om plassene ytterligere skjerpet etter overgangen til 4-3-3. Da er det flere spillere som øyner sjansen til en plass på laget. Så denne helgen må Espen nøye seg med Palmesus...

- Og dere får lage Start-sus i Elverum?

- Det må være målet, smiler Gummi Kristjansson som ser fram til oppholdet i hjemlandet og til å komme tilbake i trening igjen 12. juli.

- Regnestykket er at to poeng i gjennomsnitt gir opprykk, med tre poeng søndag er vi nesten i rute...

Annonse fra Obos-ligaen: