Vi tar kampen mot rasisme på alvor

Derfor har vi besluttet å stanse all aktivitet på sosiale medier fra fredag kl. 15:00 til mandag kl. 23:59.

Annonse:

Stillheten handler om å sette lys på de manglede retningslinjene for sosiale medier, og som gjør at de store SoMe-aktørene fortsetter å tillate rasistiske og diskriminerende ytringer i sine kanaler uten konsekvenser eller hensyn til deres moralske og etiske ansvar.

Det begynte med et initiativ fra det engelske fotballforbundet og er en felles protest for å vise at fotballen står samlet bak flere krav. Tidligere i dag gikk Norges Fotballforbund ut med sin støtte.

Start har i mange år vist samfunnsansvar ved å jobbe aktivt mot rasisme, og både klubb og fans har vist at rasistiske uttalelser ikke hører hjemme på Sparebanken Sør Arena.

I volds- og trakasseringsrapporten fra 2020 oppgir både spillere og dommere at de hadde har vært utsatt for hets eller trakassering på sosiale medier etter kamp. Det er helt uakseptabelt!

NFF har en egen varslingskanal for vold og trusler. Har du opplevd rasistiske eller diskriminerende ytringer? Meld det inn nå her!

 

Hjemmesiden vil fortsatt bli oppdatert med viktig informasjon og nyhetssaker, inkludert informasjon om søndagens treningskamp mot Sandefjord.

 

Annonse fra Obos-ligaen: