Vi ønsker Andri lykke til videre

Start er blitt enige med islandske Valur om en overgang for vingen Guðmundur Andri Tryggvason, og spilleren forlater Start med umiddelbar virkning. Foto: Gunnar Langeland

Annonse:

Den offensive spilleren, som er sønn av tidligere Tromsø-spiller Tryggvi Gudmundson, kom til Start fra KR Reykjavik i desember 2017.

A-lagsdebuten kom i cupkampen mot Vigør i april 2018, noe som vil stå igjen som hans eneste opptreden for førstelaget.

I 2019 ble islendingen utlånt til islandske Vikingur og hadde stor suksess i Reykjavik-klubben. Etter åtte mål på 20 kamper returnerte han til Start som cupmester.

I oppkjøringen til 2020-sesongen spilte han flere treningskamper, men skader gjorde at han ikke fikk sin debut i serien. På sommeren 2020 forlenget han kontrakten med Start, men det ble ingen kamper i Eliteserien for den unge vingen.

andri trening
Andri i trening på Sparebanken Sør Arena

Nå reiser han hjem nærmere familien sin og til en klubb som skal spille Champions League-kvalifisering.

– Jeg er glad og spent over å kunne spille for et godt lag som Valur, sier Andri..

– Valur er et veldig godt lag, og de skal spille Champions League-kvalifisering.

Klubben ligger bare ti minutter unna der familien hans holder til, og den unge islendingen legger ikke skjul på at det blir godt å komme hjem til kjente trakter.

– Jeg lærte mye mentalt i løpet av de drøye tre årene jeg var i Start. Tre år og jeg spilte ikke en kamp. Det påvirker deg mentalt.

– Jeg ble skadet og mistet hele sesongen. Det var tøffe tider, og hadde jeg ikke skadet meg, kunne ting sett annerledes ut. Men slik er fotball, man vet aldri.

– Noen ganger så klikker det bare ikke, så det var på tide å gå tilbake til Island. Det er en god ting for meg og karrieren min.

Start vigør23
Gudmundur Andri Tryggvason i sin eneste A-lagskamp for Start i cupmøtet med Vigør.

Hovedtrener Joey synes Andri har vært uheldig, men at en overgang til Island trolig er den beste løsningen for gutten.

– Av og til får vi ikke frem det vi begge to ønsker, og av og til kan det være fornuftig å si at han har større muligheter til å lykkes et annet sted, sier Joey.

– Det er ingen tvil om at Andri er talentfull og har mye positive ting å bidra med. Men han har fått en del nedturer i perioden sin her, og skaden i fjor og at han fikk tilbakefall er mentalt tungt for en spiller.

– Han hadde kanskje sin beste periode for oss i oppkjøringa til 2020-sesongen før han ble skadet, og vi så for oss at han ville få en del spilletid i Eliteserien. Og etter at han ble frisk igjen, så har vi ikke helt fått ut det vi ønsket av ham.

– Så når budet kom fra Island var det nok en fornuftig løsning for begge parter.

– Man har jobbet en stund med Andri, og han er en fantastisk fin gutt, så det blir spennende å følge med ham videre, og jeg ønsker han alt godt videre.

Jakter erstatter

Mange bekymrer seg kanskje for å miste en spiller som det var forventet skulle spille mange kamper denne sesongen, men Joey påpeker at de har et håp om å styrke frontleddet før sesongen starter.

– Nå mister vi et alternativ på kanten, og vi har en tynn stall fra før, så vi har et håp om å kunne forsterke oss før sesongen er i gang. Det jobbes kontinuerlig med spillerlogistikk, legger Joey til.

andri foto Bjørge Johansen
Nå venter det nye utfordringer for islendingen i hjemlandet.

Sportslig leder Atle Roar Håland ønsker også Andri lykke til videre.

– Vi takker Andri for tiden han har vært her og ønsker han lykke til videre i karrieren og med spennende utfordringer for Valur.

Annonse fra Obos-ligaen: