- Vi har cupfinaler hver helg

Frank Thomassen blogger om kampen mot Vålerenga.

Annonse:

FORAN VÅLERENGA - START 

Du verden hvor fort ting endrer seg i fotball. Fra å ligge på klar nedrykksplass, så er veien til trygg grunn kortere enn på lang tid, og i tillegg skal vi spille  semifinale i cupen. Høydepunktene står i kø for oss Start-supportere og det er bare å glede seg til en kjempespennende høst. Men først er det Vålerenga i Oslo som gjelder. Kan vi klare å vinne for fjerde gang på rad?


TABELLEN

7. Vålerenga.....23...9-6-8....32-35...33 poeng
14. Start..........23...6-5-12...22-39...23 poeng

VÅLERENGA FOTBALL

Vålerenga hadde nok ambisjoner om å kjempe om medalje denne sesongen, men laget hadde en veldig svak periode i sommer der man i perioden mellom 1. juni og 15. august spilte 6 kamper uten seier. Deretter kom det 3 strake seire på rad og alle trodde at laget var friskmeldt, men i lagets tre siste kamper har det blitt 2 strake tap mot Rosenborg og tap borte mot Odd. Dermed ligger laget trygt plassert midt på tabellen - med god avstand til bunnstriden, og med 7 poeng opp til Molde som har 3 plassen akkurat nå. Laget til Ronny Deila har ikke råd til poengtap mot Start om de skal ha håp om å kunne kjempe om 3-4 plass - som trolig gir E-cup neste sesong.

Hjemme på Intility Arena har laget spilt 11 kamper som har endt med 5 seire, 4 uavgjorte og 2 tap.

Toppscorere for Enga er Sam Johnsen med 8 scoringer og Bård Finne med 6 scoringer så langt. Simen Juklerød og Daniel Fredheim Holm har begge 3 målgivende og leder denne statistikken. Ser vi på altomfotball's spillerbørs så er Mohammed Abu klart best med et snitt på sterke 6.60. Han kom inn i sommer og har dog bare spilt 6 kamper for Enga. Av de som har spilt hele sesongen er Chidera Ejuke best - med et snitt på 5.55.

Til kampen mot Start er Einar Jaager ute med skade. Daniel Fredheim Holm og Sam Adekugbe måtte begge stå over cupkampen mot Rosenborg, men er friskmeldte til kampen mot Start. 

Den omvendte kampen i Kristiansand ble ødelagt allerede etter 5 minutter da Simon Larsen ble utvist - og VIF scoret på det påfølgende frisparket. Start leverte hårreisende forsvarspill - spesielt etter pause og det hele endte til slutt med et fryktelig 1-6 tap. 

Vålerenga har tatt i mot Start 31 ganger i Oslo. 17 av disse har endte med hjemmeseier, 7 har endt med poengdeling mens Start har reist hjem med full pott 7 ganger. Målforskjellen er 61-35.


VÅLERENGA'S 5 SISTE KAMPER
26 august: Vålerenga - Brann 2-0 (serie)
2 september: Lillestrøm - Vålerenga 0-1 (serie)
16 september: Vålerenga - Rosenborg 2-3 (serie)
22 september: Odd - Vålerenga 3-2 (serie)
26 september: Rosenborg - Vålerenga 2-0 (cup)

PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Normalt velger jeg bare en spiller men i denne kampen er det 2 spillere jeg vil trekke fram. Den første er Chidera Ejuke. Venstrekanten er voldsomt god teknisk og har god fart. Sist lagene møttes i Kristiansand fikk Ejuke karakter 8 hos altomfotball - og hadde både scoring og målgivende. Han er definitivt blant lagets beste offensive spillere.
Den andre spilleren som må trekkes fram er Mohammed Abu. Den 26 år gamle midtbanespilleren fra Ghana kom på lån til Enga i sommer og har blitt kåret til banens beste i omtrent samtlige kamper etter det. Abu spilte i Godset fra 2014-2016 men forsvant deretter til MLS der han siden har spilt for Columbus Crew i South Carolina. 
Dette er en meget god spiller som virkelig har tatt tak på midtbanen til Vålerenga etter at han kom i sommer.

IK START

Hos Start er fremdeles Espen Børufsen og Kevin Kabran ute med skader. Deumeland stod over cupkampen mot Glimt, men er nok tilbake i denne kampen. Jeg tipper vi stiller med samme mannskap som startet i Bodø, og at vi starter med disse søndag kveld: (3-4-3)

Jonas Deumeland

Simon Larsen
Damion Lowe
Espen Hammer-Berger

Eirik Wichne
Erlend Segberg
Afeez Aremu
Elliot Kack

Herolind Shala
Adeleke Akinyemi
Niklas Sandberg


I FARESONEN

Mange spillere har nå fått endel gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles hjemme mot Sarpsborg 08. Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:

Start: Isaac Twum, Henrik Robstad, Damion Lowe, Tobias Christensen

Sarpsborg 08: Ole Jørgen Halvorsen, Rashad Muhammed, Amin Askar, Joonas Tamm, Joachim Thomassen, Kristoffer Zachariassen og Harmeet Singh.

NOEN TANKER TIL SLUTT

Da Kjetil Rekdal kom til klubben var hans første oppgave at man måtte slutte å tape fotballkamper - i tillegg til å redusere antall baklengsmål. Det klarte han. Det har blitt 2 tap på 13 kamper og vi har kun sluppet inn mer enn 1 mål i 2 kamper. (borte mot Ranheim og borte mot Brann).
Deretter var målet at man måtte begynne å vinne fotball-kamper og nå har laget 3 seire på rad - og ser vi på poengfangsten etter at Rekdal kom til klubben så er vi 6 best i eliteserien i denne perioden. 

Jeg tror absolutt vi kan si at Rekdal har levert varene så langt som Start-trener.

MEN, det er ennå viktige kamper på rad og rekke framover, og jobben er så absolutt ikke gjort. Dersom vi taper semifinalen i cupen og rykker ned er dette en mislykket sesong. Så brutalt er det. Men samtidig så er sjansen absolutt til stede for at vi både redder plassen og kommer oss til cupfinalen. Og da er sesongen en suksess.

Skal vi klare det så kan vi ikke tro at vi er bedre enn vi er. Joda, vi har fått selvtillit i gruppa etter tre strake seire, men dersom vi tror at ting går av seg selv, så kommer vi til å begynne å tape kamper igjen. Så enkelt er det bare. Jeg likte det jeg hørte fra Rekdal etter cup-seieren mot Glimt. Han sa at gutta kunne feire seieren den samme kvelden, men at seieren måtte glemmes neste dag. Og det er dette jeg liker så godt med Rekdal. Han stiller knallharde krav til spillerne sine og nekter at noen tar av. Han vet at veien til nedrykk fremdeles er kort - og med et vanskelig kamp-program må spillerne fortsette å prestere som de har gjort de siste kampene. Man må krige og kjempe i hver duell. Man må unngå dumme feil defensivt og man må fortsette å score på sjansene. Og kommer man bakpå - som man gjorde borte mot Glimt - så kan man ikke falle sammen. Da må man komme seg opp igjen og jage scoringer. Klarer vi dette - i tillegg til at vi unngår skader og suspensjoner på våre beste spillere - vil dette laget ta nok poeng til å redde plassen - og da vil jeg også si at laget har en mulighet til å velte Rosenborg i semifinalen på Lerkendal.

Målet til alle i Start er cupfinale 2. desember, men før dette skal vi spille cupfinale hver helg. Den første kommer mot Vålerenga. Etter at LSK slo TIL så er det tett som hagl i bunnen av tabellen og derfor kan hvert eneste poeng bli helt avgjørende når man skal telle opp i slutten av november. 

Fotball er verdens beste sport og det er ingenting som er gøyere enn viktige kamper. Denne høsten skal vi spille viktige kamper hver eneste uke. Og det finnes ingen bedre følelse enn når man vinner viktige kamper - slik som i kampene mot Glimt den siste uken. Først vant i for første gang på bortebane på fryktelig lang tid, og så kvalifiserte vi oss for semifinale i cupen. Den lykkefølelsen som da kommer er ubeskrivelig, og nå er det bare å håpe at vi kan få oppleve det samme både mot Vålerenga - og i de resterende cupfinalene utover høsten.

Livet er gøyere for dem som er glad i fotball - og i disse dager er det veldig gøy for oss som heier på Start.

Lykke til mot Vålerenga alle Start-venner!

FROM OVER THERE, 
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: