Veteranmøte i speakerbua på Sparebanken Sør Arena

Odd Magne Fjermestad (t.h.) har vært speaker på Ålgård stadion i 40 år. Søndag kom han til Sparebanken Sør Arena for å møte Per Svein Bostrøm, Starts speakerveteranen med 50 år i bua. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

- Jeg hadde lyst til å treffe Per Svein siden han er speakeren i Norge som har lengst fartstid. Jeg blir bare smågutten med mine 40 år bak mikrofonen på Ålgård stadion, sier Odd Magne Fjermestad, og legger til:

- Det var fantastisk å treffe ham. Måten jeg ble mottatt på, av alle jeg møtte på Sparebanken Sør Arena, var forbilledlig. Alle hadde hyggelige ord, jeg følte meg godt ivaretatt på alle måter.

Per Svein Bostrøm ble speaker på Kristiansand stadion i 1972 da han klagde på musikken. På neste seriekamp skulle han egentlig være discjockey, og stilte da med nyinnspilt musikk fra NRKs «Ti i skuddet». Så dukket ikke speakeren opp, og etter det har han hatt jobben.

Ole Magne Fjermestad også ble også speaker ved en tilfeldighet.

- Da jeg skiftet lærerjobb fra Ullandhaug skole i Stavanger til Gjesdal Ungdomsskole på Ålgård i 1982, ble speaker Ole Sivertsen sportsjournalist i Stavanger Aftenblad. Dermed rykket jeg inn, sier adjunkten som gikk på lærerskolen i Kristiansand fra 1964 til -68.

- Da var jeg mye på Kristiansand stadion og så på Start. Mine favoritter var Reidar Flaa og Bassen Biseth. De ga alltid alt og var spektakulære på banen, sier 76-åringen.

- Har du en artig Start-opplevelse å dele med oss fra din lange speaker-karriere?

- Ikke som angår Start, men Vigør og Sven Otto Birkeland, som jo også spilte i gult og svart. Jeg husker han satt i garderoben på Ålgård stadion og røykte mens lagkompisene varmet opp. «Skal ikke du varme opp», spurte jeg ham. «Det æ de’  æ gjør nå,» svarte han, og spilte en kjempekamp.

- Hvor lenge har du tenkt å holde det gående bak mikrofonen i speakerbua?

- Det er opp til klubben og  Vårherre. Men får jeg fortsette å være i noenlunde fysisk form, så er det jo bare kjekt å være med, smiler Odd Magne Fjermestad.

Annonse fra Obos-ligaen: