Vellykket gatelagsturnering

Sørlandssolen glimret med sitt fravær da Start inviterte til gatelagsturnering på Sparebanken Sør Arena denne uken. Det la ingen demper på verken innsats eller humør hos de ivrige spillerne.

Annonse:

– Det var en ganske stresset Espen Børufsen vi møtte da vi kom hit. Men alle jentene og guttene våre er veldig fornøyd med gjennomføringen av turneringen. Hvis Espen kan love bedre vær, så kommer vi garantert tilbake, smiler Sandefjord-trener Petter Olsen.

– Jeg føler nesten at jeg kan love bedre vær neste gang, for vi var uvanlig uheldige denne gang, sier Start-trener og turneringsleder Espen Børufsen – og legger til:

– Vi har jo vært gjennom en litt kjip periode med korona og lockdown, der vi ikke har kunnet spille kamper. Så det å kunne invitere folk ned hit for å spille, har vært utrolig moro. Det var en utrolig fin og positiv gjeng spillere og trenere som tok turen. Så dette skal vi forsøke å få til igjen.

– Slapp av, Espen, regnvær er fotballvær. Alt har vært formidabelt, trøster Petter Olsen.

Starts gatelag.jpg
Erik Mykland og Espen Børufsen gir instruksjoner til Start-laget. Foto: Egil Olsen

Turneringsleder Børufsen har hatt en travel måned i forkant av turneringen. Det er mye folk som skal involveres, og ikke minst skal logistikken på plass.

– Det viktigeste var en finne en dato som passet for alle seks lagene. Jeg foreslo flere ulike datoer, og så ble vi enige om tirsdag 19. oktober. Den dagen passet fint for lagene på Østlandet som har en liga som nettopp er ferdigspilt, og som forberedelse til den nasjonale turneringen på Raufoss i månedsskiftet november/desember, sier Børufsen – og fortsetter:

– På Sørlandet har vi ingen liga, så for våre spillere var det ekstra gøy å få spille kamper og ikke bare trene her på Sparebanken Sør Arena. En slik gøyal happening har de virkelig fortjent.

Turneringslederen roser også Start-pensjonistene som tok seg av kioskene og matserveringen, og A-lagsspillerne som stilte som dommere.

– Og så må jeg takke Fristeren Catering for den kjempegode, og hyggelige, middagen de serverte alle lagene før de dro hjem, sier Espen Børufsen.

gatefotball.png
Start (øverst), Fram Larvik, Jerv, Sandefjord og Strømsgodset stilte alle med lag i gatelagsturneringen på Sparebanken Sør Arena.

PS! De seks klubbene som deltok i gatelagsturneringen, var Strømsgodset, Sandefjord, Fram Larvik, Odds Ballklubb, Jerv og Start. Lagene var delt inn i to puljer á tre lag, der puljevinnerne møttes til finale, som Strømsgodset vant.

Annonse fra Obos-ligaen: