U-landslagsspiller har signert

Jesper Normann Daland (19) er klar for Start.

Annonse:

Forsvareren kommer i fra Stabæk, der han har spilt i to og et halvt år. Normann Daland er flasket opp i Vigør, der han spilte på samme lag som Tobias Christensen i oppveksten.

 - Vi er selvsagt storfornøyde med å hente Jesper hjem til Sørlandet. Han har hatt en svært positiv utvikling i 2018 - både som kaptein på Stabæk 2 i 2. divisjon og som fast inventar på aldersbestemte landslag. Det er skikkelig moro å hente tilbake en lokal spiller som har etablert seg som et av landets største forsvarstalenter siden han forlot Vigør, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

40 landskamper

Normann Daland har rukket å spille 40 landskamper for aldersbestemte lag. Bare i 2018 ble det 13 kamper for G18-landslaget, der han spilte sammen med både Tobias Christensen og Mikael Ugland. Sammen har de utgjort en sterk Kristiansands-trio i det sterke 2000-kullet i Norge, og nå blir de også lagkamerater på klubblaget.

- Jesper blir gjenforent med mange kjenninger her i Start. Både Tobias Christensen og Mikael Ugland har jo spilt med og mot ham, både på klubblag og i landslagssetting. Han kommer til et kjent miljø, så skal vi gjøre alt for at han trives hos oss, sier Karlsen.

Han har skrevet under en proffkontrakt med varighet på tre år med Start.

 - Vi har tro på at han etterhvert kommer til å bli en spennende profil i gult og svart, sier Karlsen.

- Mye spennende på gang

Normann Daland spilte en omgang i Stabæks treningskamp mot IFK Gøteborg lørdag. En strekkskade gjør at han ikke er klar for fotballtrening med Start riktig ennå, men han hadde sin første fysiske økt på Spicheren torsdag ettermiddag.

Nå ser han frem til å bli en del av Start de neste årene.

- Start har mye spennende på gang, og da de kom på banen var jeg veldig innstilt på det. Jeg har veldig lyst til å være på det som skjer i Start nå, sier Daland, som ser frem til å spille med sine gode kamerater Ugland og Christensen.

- Jeg har vokst opp med begge to, og har god kontakt med dem. Det er gøy at de er her og at jeg får spille sammen med dem, men de har egentlig ikke hatt så stor innvirkning på valget mitt, sier han.

Nå ser han frem til å ta opp kampen om en plass på Start-laget.

- Jeg kommer her for å kjempe om en plass på laget, det er jo målet. Men jeg gleder meg mest til å komme igang med en ny sesong og til å bli en del av Start, sier han.

Annonse fra Obos-ligaen: