Tredje generasjon Pedersen klar for Start

Vi er glade for å kunne presentere Emil Grønn Pedersen som ny Start-spiller.

Annonse:

Emil har imponert trenerteamet på prøvespill de seneste ukene, og vi synes det er fantastisk flott å få tilbake en lokal unggutt som er seriøs og dedikert i jobben om å bli en toppspiller.

Emil er sønn til tidligere Start-spiller og -trener Steinar Pedersen og barnebarn til en annen Start-legende, Erik Ruthford Pedersen. Også onkel Kjetil Ruthford Pedersen også har vært innom gult og svart, så her er renner det Start-blod i årene.

– Jeg har vokst opp med Start fra jeg ble født. Jeg har vært mye med på trening her med farfar når pappa var i Lillestrøm. Jeg har alltid hatt et forhold til Start.

Og Emil spilte også et halvår på Starts G14-lag etter at pappa, Steinar, returnerte fra Lillestrøm tilbake i 2012. Da spilte han blant annet sammen med dagens Startere Sander Sjøkvist og Peter Reinhardsen.

Deretter tok han en litt annerledes vei til toppfotballen enn de fleste andre.

Han fortsatte som juniorspiller i Gimletroll og Donn, før han sent i 2016 signerte for Vindbjart.

Den gang uttalte Vindbjart-trener Steinar Skeie følgende til Fædrelandsvennen: «En dag ser vi ikke bort fra at treneren i Start vil forhandle med VFK for å få denne spilleren i gult og svart.»

I 2018 og 2019 var han innom Norsk Tipping-ligalaget Frigg, før han igjen returnerte til Vindbjart.

Til sammen scoret Pedersen 16 mål på 36 kamper for Vindbjart, men 2020-sesongen ble som for mange andre spillere spolert grunnet koronasituasjonen.

Nå er han klar for OBOS-ligaspill for klubben i hans hjerte.

– Det er veldig gøy, også er jeg veldig stolt. Jeg føler det er fortjent etter alt arbeidet jeg har lagt ned, sier Pedersen.

Det synes også Vindbjart-trener Steinar Skeie, som nok en gang sender en spiller videre til toppfotballen.

– Vi i Vindbjart er stolte over å levere nok en spiller toppfotballen fra Vindbjart-skolen. Vi har bygget opp en sterk treningskultur og skaper trygge spillere med god selvtillit som evner å se laget før seg selv og gjøre medspillerne gode.  

 

Den lovende spissen har lagt ned en veldig stor jobb uten kamptrening under hele fjoråret, og kanskje er denne dedikasjonen noe som renner i årene på Pedersen-familien?

– Pappa er kjent for å en som jobber bra og er veldig seriøs. For min del har det vært viktig å være seriøs når jeg først hadde lyst til å gå for fotballen og legge ned arbeidet som kreves, sier Pedersen.

 

– Jeg har ikke spilt kamp på et og et halvt år. Det er tøft mentalt når du ikke har noe i horisonten. Men jeg ville ikke gi opp og fortsatte å jobbe, og det lønte seg.

Og selv om steget fra tredjedivisjon til toppen av OBOS-ligaen er stort, har han satt seg som mål om å bidra mye allerede denne sesongen.

– Jeg ønsker å spille fast og score mål som bidrar til at laget vinner.

 

Hovedtrener, Joey Hardarson, er veldig glad for å få Emil til klubben.

– Jeg er veldig imponert over hvordan Emil har jobbet i vanskelige omstendigheter i den Covidsituasjonen Vindbjart og tredjedivisjon har vært i.

– Han har tatt veldig godt vare på seg selv og har trent godt, så han trengte lite tilpasningstid og viste med en gang at han er en veldig spennende spiller. Emil har et veldig høyt potensiale.

Og Joey tror Emil kan bli et viktig bidrag til stallen allerede denne sesongen.

– Han gir oss bredde og konkurranse på spissplass.

– Det han har vist frem til nå er veldig spennende, så man skal ikke se bort ifra at han kan få mye spilletid allerede i år. Det er mye vi kan jobbe med og utvikle.

– Det er et stort sprang fra tredjedivisjon til toppen av OBOS-ligaen, så det skal bli spennende å se hvordan han takler det.

 

Også sportslig leder, Atle Roar Håland, har blitt imponert over tredje blad Pedersen.

– Nå har vi hatt Emil på prøve her en stund, og han har gjort et utrolig godt inntrykk, og jeg er veldig glad for at vi har fått til en overgang.

– Vi har hatt en veldig god dialog med Vindbjart, og vi har fått til en god deal som jeg tror begge parter er godt fornøyd med.

– Han har tatt store fysiske steg den siste tiden og er en spiller med god fysikk og et godt skuddbein. Han er en veldig seriøs og dedikert spiller med et stort potensial og er en goalgetter som er best inni boksen. Vi var laget med flest innlegg i Eliteserien i fjor, så han kommer til å få mye å jobbe med.

– Han har gjort en ekstrem jobb på den fysiske delen uten å ha spilt kamper i 2020. Det sier mye om hans seriøsitet og treningsvilje.

– Vi jobber videre med å se hvordan vi kan få en mest mulig slagkraftig stall til seriestart, legger Håland til.

 

Emil vil trolig få sjansen til å vise seg frem allerede i morgendagens treningskamp mot Bryne.

 

Annonse fra Obos-ligaen: