Tønnessen klar for Start

Start og Jerv er enige om en overgang for venstreback Kristoffer Tønnessen.

Annonse:

21-åringen slutter seg til Start nå og er spilleklar allerede til lørdagens kamp mot Sogndal. Han har sin første trening på Sparebanken Sør Arena i formiddag.

- Det er ingen hemmelighet at vi har hatt Kristoffer Tønnesen på ønskelista i ganske lang tid og derfor er det ekstra stas at vi endelig har fått han på plass på Sparbanken Sør Arena, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

Tønnessen har skrevet under på en fireårskontrakt med Start.

- Kristoffer er en moderne backtype, som bidrar mye offensivt og besitter en veldig følsom venstrefot. Han har hatt en positiv og jevn utvikling over de siste årene, og han er et eksempel på at Jerv jobber godt og målrettet på talentsiden, sier Karlsen.

Tønnessen vil gi Joey Hardarson og Start bedre dekning i forsvaret, en lagdel der vi har hatt få alternativer på backposisjonene.

- Vi har følt at vi har vært noe tynt besatt bakover på banen og hadde et håp om å få forsterket også det defensive før den store høstjakten starter. Kristoffer vil dermed gi Joey og trenerteamet flere valgmuligheter og bedrede dekning i den bakerste lagdelen, sier Karlsen.

 

- Gleder meg

Kristoffer Tønnessen ser frem til å ta på seg den gule og sorte drakten.

- Jeg ser veldig frem til dette. Jeg følte jeg trengte en ny utfordring nå, og nå var tilbudet og muligheten der, så dette gleder jeg meg veldig til, sier Tønnessen, som ble presentert under "Frokost TV" på vår Facebook-side i dag.

Se livesendingen der vi presenterte Kristoffer her (artikkelen fortsetter under).

 

God avtale for alle parter

Tønnessen har vært fast inventar på Jerv-laget de siste fire sesongene, og står med over 120 kamper for Grimstad-klubben.Han har også fått kamper for Norges U21-landslag. Nå fortsetter han karrieren noen mil lenger vest.

Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm, forteller om en god dialog med Jerv som har pågått over lang tid.

- Som en del av samarbeidsavtalen mellom klubbene har vi diskutert Tønnessen over lengre tid. Nå har vi kommet frem til en avtale som er god både for oss og Jerv, med tanke på hvordan overgangen skal betales og hva Jerv kan sitte igjen med ved et eventuelt videresalg. Vi er veldig glade for det gode samarbeidet med Jerv, og vi ser at det allerede har vært positivt for begge klubber, og ikke minst for mange sørlandske fotballspillere, sier Langeland.

Daglig leder i FK Jerv, Trond Christoffersen, er enig med Langeland.

- Dette er en avtale som er god for både Jerv, Kristoffer og for Start. Og vi gleder oss selvsagt til å følge Kristoffers reise videre i fotballverdenen. Kris har vært, og vil alltid være, en av våre fremste ambassadører. Han vil alltid ønskes alt godt, og en dag, velkommen tilbake til Jerv, sier Christoffersen.

- Kristoffer har tatt enorme steg som Jervspiller, og vi spår ham en fantastisk fotballkarriere. Og vi vil alltid heie på ham! Samtidig vil vi takke Start for en ryddig prosess rundt denne overgangen, og vi håper Kristoffer kan bidra til deres videre utvikling, avslutter Christoffersen.

Annonse fra Obos-ligaen: