To lag med mye å spille for

Frank Thomassen om hva som venter i dagens bortekamp mot Skeid.

Annonse:

FORAN SKEID - START

Da var det klart for ny bortekamp. Denne gangen er det Tom Nordlie og hans unge Skeid-lag som skal prøve å stoppe Starts rekke med ubeseirede kamper. Hver eneste kamp framover blir som en cupfinale. Vi må bare passe på at vi holder kontakten med Sandefjord. Jeg håper mange Start-supportere tar turen til Intility arena og hjelper Start-gutta til 3 viktige poeng.


TABELLEN
3. Start........18 12-2-4 33-19 38 poeng
13. Skeid.....18 3-6-9 20-26 15 poeng

SKEID
Den omvendte kampen ble spilt i Kristiansand den 2 juni. Det var en kamp der Skeid var omtrent like gode som Start, men der Start dro seieren hjem etter to scoringer de siste 6 minuttene. Først var det Aron Sigurdarson som scoret etter 84 minutter før Mathias Bringaker kunne punktere kampen på overtid etter at han snapper et dårlig tilbakespill
Ser vi på sjansestatistikken så vant Start den til slutt 10-9 så dette var en kamp som kunne vippet begge veier.

Laget til Tom Nordlie er definitivt et av lagene som kjemper om å unngå nedrykk. Det er kun 1 poeng ned til Notodden under streken, mens det er 5 poeng opp til Ham Kam på 12.plass. 

Laget varierer veldig i prestasjonene og det kan vi se på deres to siste kamper. Først ble det tap borte mot Tromsdalen (dette er eneste seieren til Tromsdalen i serien så langt denne sesongen). 6 dager etter tok laget poeng mot opprykksjagende Sandefjord. Det er derfor ikke enkelt å forutse hva slags kamp det vil bli mot Start.

Toppscorer for Skeid er David Tavakoli med 7 scoringer, mens Mesut Can er nestemann med 5 fulltreffere.

Laget har ingen karantener og jeg har ingen oversikt om laget har spesielle skadeproblemer. De har uansett betydelig bedre mannskap enn de hadde da de kom til Kristiansand i en kamp der de manglet flere av deres offensive spillere.


SKEID's 5 SISTE
21 juli: Strømmen - Skeid 1-1 (serie)
28 juli: Kongsvinger - Skeid 0-2 (serie)
3 august: Skeid - Aalesund 0-1 (serie)
11 august: Tromsdalen - Skeid 1-0 (serie)
17 august: Skeid - Sandefjord 2-2 (serie)


IK START
Start får tilbake både Damion Lowe, Afeez Aremu og Henrik Robstad etter at alle tre måtte sone karantene mot Tromsdalen. Alle tre går trolig rett inn igjen på laget. Det eneste som kanskje er litt usikkert er om Aremu tar plassen til Segberg eller Twum. Jeg tipper Segberg må vike, og at vi dermed starter med samme mannskap som mot Sandefjord. (4-2-3-1):

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Isaac Swum
Afeez Aremu

Kasper Skaanes
Kevin Kabran
Aron Sigurdarson

Martin Ramsland


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Raufoss - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Mathias Bringaker

Raufoss
Ingen spillere med karantene mot oss (de spilte i går)

NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Tromsdalen ble en litt merkelig kamp. Vi var veldig gode de første 20 minuttene og kunne og burde scoret minst 3 mål. Men det ble en scoring - og den var aldeles nydelig. Aron Sigurdarson vant ballen høyt i banen og løp mot 16.meteren til Tromsdalen. Kabran kom på en fin overlapping og kom seg ned mot dødlinja. Der slo han over på motsatt der Martin Ramsland var helt alene - og headet enkelt i mål. Fine kombinasjoner og morro med Ramslands første scoring i Start-drakta. Etter dette fortsatte vi å dominere og det var nok mange som så for seg en storseier. I stedet tok Tromsdalen litt mer over - og ble trolig også snytt for et straffespark.
2.omgang var litt jevnere, men med Start som det beste laget - og det var fullt fortjent da Sander Sjøkvist punkterte kampen etter 79 minutter da han fikk ballen på ca 7-8 meter og dundret ballen inn.
Det var ingen stor kamp av Start, men vi vant - og det er tross alt det viktigste!

Nå er det ny bortekamp - og en kamp der vi virkelig må levere opp mot vårt beste om vi vil ha med oss 3 poeng. Tom Nordlie kjenner vi godt til og han vil helt sikkert mane gutta til kontrollert galskap - og vi vet at både Sandefjord og Aalesund har hatt problemer med det unge Skeid-laget de siste ukene.

Men så må vi heller ikke glemme at Start er i meget god form. Vi har vunnet 6 av de 7 siste kampene og har levert meget solide bortekamper mot både Sogndal og Ull/Kisa. Start er definitivt gode nok til å vinne også mot Skeid.

En annen ting som må legges til er at kampen spilles på Intility Arena. Grunnen til det er at Skeid holder på å legge nytt kunstgress og den prosessen har tatt lengre tid enn forventet. Dermed må Skeid for øyeblikket spille på Vålerenga's hjemmebane. 
Og Intility Arena har så langt ikke fungert bra for Skeid. Laget har spilt 6 hjemmekamper på denne arenaen og har 3 tap og 3 uavgjorte. La oss håpe den statistikken blir ytterligere forverret etter kampen mot Start.

Ser vi på tabellen har begge lagene veldig mye å spille for. For Starts del så vant Sandefjord mot Raufoss, og dermed er det på ny 3 poengs luke opp til direkte opprykk. For Skeids del er det nå en liten luke opp til lagene over dem på tabellen, og dermed er det viktig også for dem at det ikke blir tap mot Start.

Heldigvis har vi nå en meget solid stall og mange spillere som er i god form og dermed kan vi absolutt håpe på ny trepoenger mot Tom Nordlie's mannskap. Det er spesielt viktig siden Sandefjord allerede har vunnet sin kamp.

Jeg vet det er mange Start-supportere i Oslo og jeg håper mange tar turen og skaper god stemning og hjelper gutta til en ny 3-poenger. Jeg har troen og gleder meg til kamp. 

God kamp alle Start venner!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: