Tjelmeland ønskes velkommen til Start

Søndag kveld ble Starts nye trener, Sindre Tjelmeland, ønsket velkommen til Sparebanken Sør Arena av et samlet støtteapparat etter en travel og innholdsrik uke.

Annonse:

I spissen for velkomstkomiteen stod salgssjef, Lars Gunnar Andersen, som tror på en spennende tid fremover for klubben.

– Vi er veldig glade for å ha fått Sindre på plass i Start. Vi hadde en fin seanse i går hvor vi fikk pratet sammen og han fikk møtt apparatet rundt A-laget. Sindre var på jobb med en gang, tydelig, engasjert og motiverende. Sindre er en ung spennende trener som jeg er helt sikker på vil bidra til mange store opplevelser på Sparebanken Sør Arena i tiden fremover, sier Lars til ikstart.no


 

Etter mange møter og diskusjoner med trenerstaben, var det en sliten Tjelmeland som tok seg fem minutter med medieavdelingen.

Hjertelig velkommen til Start, Sindre Tjelmeland, eller skal vi si Stian (12) fra den norske spillefilmen United fra 2003?

– Tusen takk for det. Det er ikke ofte jeg blir gjenkjent for den rollen jeg hadde i United-filmen. Men det var en opplevelse det og, og jeg er veldig glad for å være her i Start.

Kan du fortelle litt om deg selv?

– Jeg er 31 år og kommer fra Etne i Hordaland og har bodd i Haugesund, Bergen og senest på Jessheim, og nå er jeg flyttet til Kristiansand. Jeg har en samboer og en sønn på 16 måneder som selvfølgelig gleder seg til å flytte så nærme dyreparken.

 

Ikke nødvendigvis 3-5-2 eller 4-3-3

 

Her på Sørlandet er det mange som har gode minner fra Start i 4-3-3 eller Brede Skistads lag på 90-tallet i 3-5-2, men akkurat formasjon er ikke det Sindre fokuserer mest på i sin spillestil.

Treneren er kjent for en veldig tydelig og utviklende spillestil, mens han kan variere i formasjoner i henhold til kampsituasjonene.

– Vi vil ha en utgangsstruktur og en måte som vil bære preg av forskjellige formasjoner. Men det viktigste for oss er de prinsippene vi jobber etter og den måten vi tenker på å skape fordeler for vårt lag, og de fordelene skal vi skape med ball primært. Og så vil det jo selvfølgelig ta litt tid når vi kommer inn her midt i sesongen, men vi får bare begynne å implementere den stilen jeg ønsker så fort som mulig.


Så hvordan ønsker egentlig Sindre å se Start spille fotball i årene fremover?

– Sørlandet er en ekstremt stor region med masse folk og masse interesse for Start, og det er utrolig viktig at vi ikke glemmer at vi er i underholdningsbransjen. Den fotballen som Start byr på utpå Sparebanken Sør Arena og andre arenaer skal engasjere og underholde folk. Det er hovedmålet vårt. De (publikum) skal komme hit og ønske å komme hit fordi fotballen er underholdende.

Og spillestilen kan også føre til at spillere kan blomstre i større grad enn det de har gjort, for her skal alle gå på jobb med et mål om å bli bedre og utvikle seg. Og med den fine gjengen av både unge og rutinerte spillere kan man håpe på at vi kan se flere Startspillere glitre utover sesongen.

– I den karrieren jeg har hatt har jeg sett at veldig mange kan blomstre opp og få en fin utvikling i denne stilen, som også fører med seg en del endringer på treningsfeltet med tanke på hva vi jobber med og hvordan vi jobber, så det må jeg bruke litt tid til å se på, hvem som tar dette og hvem som har ferdighetene og hvem som kan utvikle seg i den retningen slik at vi kan få til den spillestilen som jeg ønsker.

Sindre Tjelmeland, Lars Andersen, sponsorer, ik start,.jpg
Starts nye trener, Sindre Tjelmeland og salgssjef Lars Andersen

Når spiller Start Tjelmeland-fotball?

 

Et spørsmål mange stiller seg, er hvor lang tid trengs det før vi kan se Start spille Tjelmeland-fotballen. Og selv om vi trolig får se stor utvikling allerede denne sesongen, skal Sindre få tid til å bygge opp en treningskultur og forhåpentligvis et nytt storlag på Sørlandet.

– Nå har jeg jo ikke sett guttene trene en eneste gang, så det er veldig vanskelig å spå det der, men klarer vi å skape den riktige treningskulturen her med å ønske å lære og ønske å bli bedre, så kan ting gå veldig fort, men samtidig så må vi jo respektere at dette er noe som er krevende, som vil kreve tid, men det viktigste nå er å få bygd en treningskultur der vi klarer å skape et godt læringsmiljø.

– Der vi skal være best er på feltet! Det er det viktigste, og da vil vi kunne se progresjon ganske kjapt.

Og hvor langt kan laget nå med Tjelmeland bak roret på Start-skuta?

– Start har jo potensiale til og skal være et Eliteserielag etter mitt skjønn. Også rykket man ned i fjor og må på en måte resette litt for å finne den identiteten som Sørlandet forener seg med og som vi ønsker å skape her. Det langsiktige målet er definitivt å spille stabilt Eliteseriefotball her på Sørlandet, og derfra begynne å se oppover på tabellen i Eliteserien.

 

Grorud venter allerede tirsdag

 

Allerede i morgen møter Start Grorud, og Tjelmeland har bare fått én trening til å påvirke laget. Det er selvsagt ikke nok tid til å se en total forvandlig, men vi håper selvsagt at det kommer en reaksjon fra Ull/Kisa-kampen.

– Jeg får påvirket dem veldig lite. Vi må prøve å påvirke det som blir viktig inn mot den kampen, men man vil nok ikke se en totalrevolusjon på ei økt inn mot kampen mot Grorud, så vi trenger nok litt mer tid enn det. Men det er viktig å få samlet spillerne nå og slå tilbake etter tapet.

Annonse fra Obos-ligaen: