Tas opp i A-stallen som 16-åring: -Drømmen er Manchester United

I januar skrev Levi Eftevaag treårig proffkontrakt med Start, og siden februar har han trent med A-laget. Nå er den talentfulle 16-åringen tatt opp i A-stallen til Sindre Tjelmeland og Endre Eide på permanent basis.

Annonse:

-Jeg synes jo dette er gøy og stas. Det viser at jeg har gjort det bra på treningene og i innhoppene på A-laget. Nå må jeg bare fortsette å trene hardt og bygge videre på det jeg har gjort siden i vinter. Så får vi se om jeg etter hvert får spille fra start også. Det er jo målet mitt, sier Levi Eftevaag til ikstart.no.

Det unge midtbanetalentet fikk sin A-lagsdebut i den sterke 4-1-seieren over Grorud 22. juni. Han ble da den første som A-lagsdebuterer for Start som 16-åring siden Tobias Christensen i 2017.

Begynte i Start som fireåring 

 

Levi Eftevaag er arvelig belastet som fotballspiller. Han er sønn av Sjur Eftevaag, som spilte 53 A-kamper for Start før en alvorlig kneskade dessverre satte en stopper for hans midtbane-karriere som 23-åring i 1991.

Onkelen heter Claus Eftevaag, som på slutten av 1980-tallet var et av de største spisstalentene i Europa. Som tenåring var han ønsket av blant andre Manchester United og Liverpool. Han ble etter hvert omskolert til midtstopper, spilte 218 A-kamper for Start, fikk tre A-landskamper og var proff i belgiske Lierse.

Med disse knallgode genene er det altså ingen overraskelse at Levi er blitt så god til behandle fotballen. I Start har han vært siden han gikk i barnehagen!

-Storebroren min (Adam – red.annm.) begynte her da han gikk i første klasse. Jeg er to år yngre enn ham, så da begynte jeg å trene med hans lag, som fireåring. Det var pappa som trente de, og da fikk jeg lov til å være med litt. Det var jo stas, det. Siden har jeg vært her, sier Levi.

-Hva sa pappa da du nå ble tatt opp i A-stallen?

-At jeg har fortjent det, at jeg må fortsette å jobbe, og at jeg ikke må senke skuldrene. Jeg må fortsette å jobbe og gjøre alt det riktige jeg har gjort fram til nå. Men han ble jo stolt også, da, smiler Levi, som neste uke begynner i 2. klasse på Kristiansand Katedralskole.

Levi Eftevaag, cup, FK Vidar, 2021.jpg
Levi i aksjon i 2-0 seieren over Vidar i 2. runde i cupen, 31.07.2021

-Drømmen er Old Trafford

 

-Hvordan er det å kombinere utdannelse med toppfotball-satsing?

-Vi trener som oftest kl. 10.30, og da går jeg glipp av noen timer på skolen. Klokka kan fort bli seks før jeg er ferdig med leksene, men dersom det er prøver, kan også kveldene gå med. Men alt i alt har det gått fint å kombinerte treningene med skolearbeidet. Jeg har jo gjort det siden jeg skrev proffkontrakt i januar, sier gymnasiasten.

Han sier dette om hva som er hans sterkeste og «svakeste» sider som fotballspiller:

- Jeg er god til å finne mellomrom, tre gjennom pasninger og få assist. Så kan jeg slå dødballer. Det jeg må trene på er fysikken. Jeg må løfte litt mer vekter og bygge litt muskler slik at jeg kan matche store midtstoppere i hodedueller, eller i dueller i det hele tatt. Så det blir litt ekstra fokus på vekttrening fremover.

-Hvilke ambisjoner har du som fotballspiller?

-Jeg ønsker jo å nå så langt som mulig, og å dra til utlandet. Drømmen er spille for Manchester United. Jeg må bare jobbe videre og se hvor langt jeg kommer. Så får vi se om det blir på Old Trafford, smiler Levi Eftevaag, som fredag ettermiddag var instruktør på Starts fotballskole på Sparebanken Sør Arena.

Der er det ikke mange år siden han selv var en lydhør og treningsvillig liten pjokk….

Annonse fra Obos-ligaen: