Tanker om Odd-kampen

Frank Thomassen om hva som venter Start i Skien.

Annonse:

FORAN ODD - START
Odd kommer fra to sterke seire mot Sarpsborg og Molde, mens vi kommer uten seire på våre 6 siste seriekamper. Det er nok ikke mange som setter en B på tippekupongen, men jeg tror vi kan overraske her. Før eller senere vil vi vinne en bortekamp i serien, og på kunstgress mot et lag som kanskje har overprestert litt i det siste, så tror jeg Start har gode sjanser til poeng.

TABELLEN 
8. Odd.... 7...3-1-3....8-9...10 poeng
16. Start..7...1-1-5...7-16...4 poeng

ODDS BALLKLUBB
Odds Ballklubb - eller Odd som de fleste sier - er en av stormaktene i norsk fotball - spesielt når det kommer til cupspill. Faktisk har klubben spilt hele 21 cupfinaler og har vunnet 12 av disse. Det er flest i Norge, så kanskje Start burde dra til Skien og finne ut hvordan man kan få kommet seg til cupfinalen...

Laget trenes av Dag-Eilev Fagermo som har trent Odd i over 10 år nå. Da Fagermo tok over i 2008 hadde klubben rykket ned til 1.divisjon, men han ledet laget opp umiddelbart og laget har spilt i toppdivisjonen etter dette med 2 bronsemedaljer som beste resultat. I 2017 endte laget på 6. plass, og etter masse utskiftninger i stallen var det nok en del som tippet at det ville bli en kamp litt under midten av tabellen denne sesongen. 

Av spillere som har forsvunnet fra klubben er blant andre: Etzaz Hussain, Pape Pate Diouf, Oliver Berg, Oliver Occean, Riku Riski, Torbjørn Agdestein og Joakim Våge Nilsen. Inn har man hentet Bilal Nijie, Tobias Lauritzen og Torgeir Børven. 

De startet ganske svakt med kun 4 poeng på de første kampene, men etter tapet mot Godset den 15 april, har det blitt to veldig sterke seire mot Sarpsborg 08 hjemme (3-1) og Molde borte (1-0). Det er dermed et lag med selvtillit som tar i mot Start søndag kveld.

Laget har dog ikke scoret mange mål og deres toppscorere er Martin Broberg og Elbashan Reshani med 2 mål hver. Markus Kaasa har flest målgivende pasninger (2 stk).

Av skader så har Torgeir Børven slitt med skade en periode, men er muligens klar her. En som kanskje ikke er med er Bilal Njie som visst pådro seg en liten strekk i cupkampen mot FFK, men det er uansett ikke sikkert at han hadde startet i denne kampen. 

Odd har tatt i mot Start 12 ganger i Skien og har vunnet 8 av av disse. 1 kamp har endt med uavgjort mens Start har vunnet 3 ganger. Målforskjellen er 24-10.

ta6bbf50
Starts Lars-Jørgen Salvesen jubler etter å ha satt inn 3-3 målet i eliteseriekampen mellom Odd og Start på Skagerak Arena i 2015. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix


ODD'S 5 SISTE KAMPER
15. april: Strømsgodset - Odd 3-0 (serie)
18. april: Skarphedin - Odd 0-9 (cup)
23. april: Odd - Sarpsborg 3-1 (serie)
29. april: Molde - Odd 0-1 (serie)
2. mai: Fredrikstad - Odd 1-3 (cup)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN

rashani odd foto ntb scanpix
Odds Elbasan Rashani. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix


Odd scorer lite mål og deres styrker de senere sesongene er mer defensivt enn offensivt, men de har en spiller som er i ganske god form og det er Elbasan Rashani. Han spiller på vingen i Odd's 4-3-3 system og er teknisk god spiller med brukbar fart. Han scoret 2 mål mot Sarpsborg 08. Han ble spart i 1.omg i cupkampen mot FFK sist onsdag men kom inn til pause. Der hadde han en målgivende pasning nesten umiddelbart etter han kom inn.
Dette er en spiller jeg vil tro Mark Dempsey nevner, og som Starts backer må passe på i denne kampen.


IK START

kasper skaanes 2
Kasper Skaanes i fint driv mot Arendal.


Heldigvis fikk vi ingen nye skader i kampene mot Haugesund og Arendal. Derimot var Kasper Skaanes og Niklas Sandberg tilbake i midtuka, og spesielt Skaanes er nok aktuell for en plass fra start. Damion Lowe sonet karantene mot Haugesund, men spilte cupkampen og blir nok foretrukket på backen. Henrik Robstad er også skadefri og er nok med i troppen her. Isaac Twum og Espen Børufsen er ennå ute, men det er nok ikke lenge før begge disse er klare igjen. Det er positivt.

Jeg tipper vi starter i 4-3-3 med dette laget:

Jonas Deumeland

Damion Lowe
Espen Hammer-Berger
Simon Larsen
Elliot Kack

Kasper Skaanes
Afeez Aremu
Tobias Christensen

Aron Sigurdarson
Kristjan Floki Finnbogason
Kevin Kabran


I FARESONEN
Det begynner nå å bli en del gule kort, så det er litt interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles hjemme mot Brann. I den kampen er følgende spillere i faresonen:
Start: Isaac Twum
Brann: Sivert Heltne Nilsen

NOEN TANKER TIL SLUTT
Forrige søndag var det kamp mot Haugesund og igjen var det klare tendenser om at ting er på gang, men vi klarte ikke å sette sjansene i mål. Enten var stengene i veien eller så fikk Bråtveit en arm eller et bein på ballen. Og når så Haugesund scoret på en av sine få sjanser, så endte det dessverre med et surt - og urettferdig 0-1 tap. Dermed ble vi liggende på sisteplass på tabellen. 

Onsdag var det cupkamp mot Arendal og Mark Dempsey risikerte ingenting her og startet med sitt beste mannskap. Etter en jevn 1.omgang, scoret vi to kjappe mål i 2.omgang og kunne dermed kontrollere inn en 3-0 seier. Om ikke annet, så var det godt med en seier - og ikke minst at vi klarte å holde nullen for første gang denne sesongen.

Kampene kommer tett som hagl nå og først av disse er bortekamp mot Odd.

Odd er et lag som ikke skaper allverdens framover og det er ikke utenkelig at vi her kan klare å holde nullen. Utfordringen blir da heller om vi klarer å score mål. Odd er solide bakover med en meget rutinert forsvarsfirer som består av Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen og Thomas Grøgaard. Men selv om det oser rutine så er det ikke allverdens med fart i denne lagdelen og forhåpentligvis kan vi straffe dem med noen kjappe overganger.

Med sisteplass etter 7 serierunder og en målforskjell på 7-16 er det mange som allerede mener at det blir nytt nedrykk, men alle som følger norsk fotball vet at ting kan snu veldig fort. Det skal ikke mer til enn et par seire og vi vil klatre til en plass rett under midten. Og det tror jeg dette laget har kapasitet til. Jeg synes laget har blitt bedre i hver kamp siden kampen mot Vålerenga, og det er bare uflaks/marginer som har gjort at vi ikke har tatt flere poeng i det siste. Disse marginene vil snu. En annen gledelig ting er at flere og flere er skadefrie. Dermed har Mark Dempsey større muligheter til å både komponere et slagkraftig lag, men også å kunne justere underveis hvis ting ikke fungerer. 

Odd er i god form, men dette er et lag som normalt passer oss godt og vi har hatt flere gode kamper i Skien de senere år. Odd er dog favoritter her og det tror jeg passer Start godt. Jeg tror vi får se et Start-lag som går ut med 100 prosent innsats, og mot et Odd-lag som trolig vil angripe på hjemmebane, tror jeg det blir store rom å kontre i. En annen ting er at vi her spiller på kunstgress etter 3 strake bortekamper på naturgress. Start er vant til kunstgress og dermed er det positivt at vi i Skien spiller på et underlag vi trener på daglig.

Start har ikke vunnet en bortekamp på fryktelig lang tid, men jeg har en liten følelse om at vi kan overraske i Skien og at det kan bli et vendepunkt i årets sesong.

Svaret får vi litt før klokka 20.00 søndag kveld.

HEIA START!


FROM OVER THERE, 

- Frank Thomassen -

Annonse fra Obos-ligaen: