ETxx94HbZ80

Takket ja til å bli daglig leder

Sveinung Hedding-Valvik har takket ja til tilbudet om å bli daglig leder på permanent basis i IK Start, etter å ha vært konstituert i stillingen siden 26. november 2023. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Annonse:

Sveinung Hedding-Valvik har vært konstituert som daglig leder i snart to måneder, nå har han signert under på avtalen som gjør at han overtar stillingen på permanent basis.

På et styremøte 3. januar i år ble det vedtatt å tilby Sveinung jobben permanent.

- For ordens skyld vil jeg si at vi hadde en juridisk bindende avtale før kravet om ekstraordinært årsmøte kom. Sveinung har nå takket ja til dette, sier fungerende styreleder Seunn Smith-Tønnessen.

Styret vurderte om det skulle settes i gang en større prosess for å ansette ny daglig leder.

- Det var stort behov for å avklare denne stillingen nå slik at både økonomi- og tilsettingsprosesser for øvrig kan drives videre med kontinuitet. Dette er utrolig viktig for å holde klubben samlet. Sveinung har kvalifikasjonene for å få dette til, sier Smith-Tønnessen og fortsetter:

- Sveinung har gjort en strålende jobb som konstituert daglig leder, både med struktur, innsikt og kompetanse. Vi er veldig trygge på at han er rett person til å lede klubben i tiden fremover. Det hadde vært kritisk for klubben å stå uten daglig leder.

- Motivert for å takke ja og ta på meg ansvaret

Hedding-Valvik ble ansatt som kommersiell leder i klubben i november 2022. Da kom han fra stillingen som banksjef i DNB i Kristiansand. Den gang beskrev han det som en «guttedrøm å jobbe i Start». Nå er han klar for å påta seg det øverste daglige ansvaret for klubben.

- Jeg synes det er en spennende utfordring både ledelsesmessig og strategisk, noe som gjør meg veldig motivert for å takke ja og ta på meg ansvaret, sier Sveinung Hedding-Valvik.

Klubbens nye daglige leder erkjenner at han tar på seg en oppgave med et stort ansvar, men understreker at han har god tro på at klubben skal nå sine mål de neste årene, og ser frem til å begynne å tenke mer strategisk nå som han går fra å være konstituert i stillingen til å bli fast ansatt i stillingen.

- Det er en stor oppgave som jeg går til med ydmykhet. Jeg har tro på at jeg kan bidra til at klubben når sine målsettinger.

- De siste to månedene som konstituert daglig leder har jeg fått kjent på oppgaven. Når man går inn i denne stillingen på fast basis gir det en mulighet til å tenke mer strategisk og langsiktig, basert på det oppdraget klubben får fra medlemmene, avslutter Hedding-Valvik.

WqxdY0lDE28.jpg
Sveinung Hedding-Valvik er ansatt som daglig leder i IK Start søndag. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB)
Annonse fra Obos-ligaen: