Takk for alt, Aron

Aron Sigurdarson har i dag skrevet under for den tradisjonsrike belgiske klubben Union SG.

Annonse:

Islendingen gjennomførte medisinsk test og skrev under for Royale Union Saint-Gilloise i ettermiddag.

Klubben, som har elleve seriemesterskap i Belgia, spiller nå på nivå to i Belgia.

- Vi er stolte av den utviklingen Aron har hatt her i Start. Aron har jobbet knallhardt og vært 100 prosent profesjonell under hele oppholdet i Start, også da det gikk tungt for ham det første året. Under Joey Hardarsons ledelse har han slått ut i full blomst. Vi ønsker Aron lykke til videre i karrieren, og så er vi trygge på at Joey og resten av trenerteamet i Start vil dyrke frem nye profiler i tiden som kommer, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

Karlsen forteller at det har vært interesse for Aron over lengre tid og at Start  takket nei til tilbud i sommer.

- Aron har vært lojal og gitt alt for å hjelpe klubben til opprykk, men vi føler det var fair å la ham få denne sjansen nå. For oss er det også en fjær i hatten at utenlandske klubber er interessert i våre spillere, spesielt etter at vi har spilt i OBOS-ligaen dette året. Vi ønsker å utvikle spillere som kan være dominante på vårt lag, for deretter å selge dem ut til klubber i større ligaer når timingen er riktig, sier Karlsen.

Karlsen forteller at fokuset nå blir å gjøre savnet av Aron på banen så lite som mulig. Spillere som Kevin Kabran, Sander Sjøkvist, Mikael Ugland, Eman Markovic, Gudmundur Andri Tryggvason og Espen Børufsen er blant spillerne som kan bekle den venstre kantrollen.

- Vi har en del alternativer i den posisjonen i stallen allerede, og så vil vi se hva som skjer inn mot sesongstarten i Eliteserien. Vi er trygge på at vi skal stille et slagkraftig lag til seriestart, sier Karlsen.

Se alle Arons mål denne sesongen her:


 

Gjennombrudd i år

Sigurdarson kom til Start før 2018-sesongen, men det var først i år at han fikk sitt store gjennombrudd.

Med 13 mål og 10 målgivende pasninger i OBOS-ligaen, i tillegg til at scoret to ganger i første playoffkamp mot Lillestrøm, var han en sterk bidragsyter i det som til slutt endte som en fantastisk sesong.

Aron Sigurdarson

Sigurdarsons prestasjoner for Start i år gjorde at han ble nominert til Årets spiller i OBOS-ligaen, og han ble nylig tatt ut i den islandske landslagstroppen som skal spille treningskamper i januar.

- Aron kom til klubben etter å ha vært ute i kulden i Tromsø. Etter en tøff førstesesong har han vært fantastisk i år. Han får betalt for den enorme innsatsen han legger ned, og det bør være inspirerende for andre. For klubben er avtalen med Union bra, og så kan vi love at vi skal jobbe for å skaffe, og utvikle, nye profiler som vil begeistre publikum på Sparebanken Sør Arena, sier Christopher Langeland, styreleder i Start En Drøm.

Annonse fra Obos-ligaen: