SUPPORTERBLOGG: To nye poeng tapt, og ny kamp preget av sabotasje

BJØRNS KAMPBLOGG: Som sist måtte vi nøye oss med uavgjort. Heldigvis tapte sabotørene fra Mjøndalen sin kamp. Men jeg sa før kampen at dette var en kamp vi MÅTTE vinne, og jeg står på det utsagnet.

Annonse:

Raufoss er et bånnlag, som Start bør feie av banen, men i går lyktes ikke Brunes foran mål, Ndong hadde ingen raid a la kampen mot Ranheim osv. I tillegg var ikke forsvaret vårt, som jeg tidligere har omtalt som Norges beste, Norges beste likevel, i hvert fall ikke i går  (bra norsk dette). Det var dyp søvn da Raufoss scoret sine mål, veldig dyp søvn. 

Og Raufoss kunne gjerne vunnet på vådeskuddet som smalt i tverrliggeren.

Ellers må jeg si hurra for Schulze, som tydeligvis har jobbet seg gjennom en tøff periode - han viste  hvor verdifull han er.

Det mest positive med kampen er at gjengen bak mål, supporterne, fulgte opp sin innsats fra Sogndal-kampen - slik stemning vi har på kampene nå, må vi helt tilbake til 2005-sesongen for å oppleve. Alt tyder på at stemningen i og omkring klubben er bedre enn på lange, så dette må det bygges videre på.

Men det som sitter mest i minnet mitt, og som ødela deler av skjønnhetssøvnen, er at Raufoss velger å sabotere spillet som de gjør. De siste 15-20 minuttene dreier det seg om drøying av tid. Det ble Mjøndalen om igjen. 

Dommeren får selvfølgelig et kjempeproblem, for hvordan skal ha oppfatte situasjonen når spillere gang etter gang blir liggende? Og hva med spillere som ligger og vil ha hjelp til å tøye ut krampe? Skal det være sånn at dommeren skal stoppe spillet fordi det ene laget ikke orker å løpe? 

Skal spillere som blir byttet ut tillates å spasere over halve banen, når det vitterlig er sånn at de skal gå ut ved nærmeste side- eller dødlinje? 

Skal keeper få lov til å labbe rundt og droppe ballen som legendariske Attilla Bende gjorde på 60-tallet? 

Jeg skjønner at det er vrient for dommeren, men kanskje burde man skjerpe inn at dommeren skal gripe inn, først med tilsnakk, deretter med gult kort, og så med rødt? Dommerne må i så fall instrueres om dette, så de er samstemte. 

For meg rant det over helt på overtid, da en Raufoss-spiller, som havnet en meter bak dødlinja etter en duell, rullet seg inn på banen igjen, for å få hjelp. Dette er ødeleggende for fotballen, og at Start-spillerne gjentatte ganger ble åpenbart provosert, skjønner jeg veldig godt. 

Jeg stusser også på tilleggene i tid som blir gitt. Kanskje bør fjerdedommeren få en mer sentral roll her?

Annonse fra Obos-ligaen: