SUPPORTERBLOGG: Fløy og Vindbjart har klart det. Men Arendal kan vel ikke?

«Hvis de prøver å spille for mye ball på Norac, skal vi straffe dem», sier Roger Risholt. Og det er jo hyggelig av Risholt å utbasunere dette. Kanskje han bare vil være hyggelig, tidligere Start-spiller som han er.

Annonse:

En ting er jeg uansett helt sikker på før kampen. Det er at Start kommer til å spille mye ball på Norac, om det blir for mye vil tiden vise. Jeg har ingen tro på at Start endrer måte å spille på bare fordi de skal møte Arendal. 

Nå har absolutt Arendal imponert hittil, og kjemper om opprykk til OBOS. Så jeg håper for all del at Start ikke undervurderer arendalittene - da kan det gå galt, som det har gjort i to lokale cupoppgjør ikke for langt tilbake i tiden, nemlig mot Vindbjart og Fløy. 

En ting var det å ryke 4-0 mot Vindbjart i 2015, et Vindbjart som manglet stjerner som midtbanegiganten Kåre «Dolten» Eigebakken, Alf Vennesland, som skremte vannet av bygutta i første takling og Svein Holte, som av en eller annen uforståelig grunn aldri spilte toppfotball for Start. 

Fløy har ikke så lang fartstid i sørlandsk toppfotball. Det var først da nåværende Start-sjef, Terje Marcussen, i dette århundret, bestemte seg for å lage et topplag på øya, at Fløy kunne true Start, noe de visselig gjorde i 2017, da de vant 4-3. 

Start kunne ikke engang skylde på sjøsyke - Flekkerøyferga var historie etter at tunnelen kom på plass i 1989.

Tilbake til Arendal, som nå kan hjelpe Leif Strømme ut av en dyr hotellbooking på Grand, og spare mannen for en liten formue. 

FK Arendal er, for de uvitende, et samarbeidsprosjekt mellom Arendals gamle storhet Grane og Tromøyas klubb Trauma, som begge lever videre i beste velgående, med bra junioravdelinger blant annet. 

Dyktige og forutseende ledere i begge klubbene fant ut at hvis man skulle nærme seg toppen i norsk fotball, så måtte man samarbeide. Og i 2010 slo de sammen toppsatsingen og dannet FK Arendal. 

De har allerede hatt en snarvisitt opp i OBOS, kjemper nå i toppen av 2. divisjon, og har altså i kveld muligheten til å slå fylkeshovedstadslaget Start ut av Norgesmesterskapet - ja, det er cupvinneren som er Norgesmester, mens serievinneren bare er seriemester.

Jeg leser med forferdelse at det bare er solgt 70 billetter til bortefeltet. Jeg minner Start-supporterne, som har vært strålende så langt på bortebane (og hjemmebane, for den saks skyld), om at det bare er sju mil mellom byene.

Kjører man rett fra jobb, anbefaler jeg et stopp på Horisonten veikro ved Lillesand, som serverer utmerket mat til greie priser.

Sjøl skal jeg ikke på kampen. Herman, barnebarn på ni har bursdag, og i vår familie trumfer bursdager fotball. Men jeg kommer til å smuglese på fvn's dekning av kampen. 

Annonse fra Obos-ligaen: