SUPPORTERBLOGG: En spiss med to gode vinger

André Vaaler har tatt frem pennen og skrevet ned noen tanker før morgendagens kamp mot Grorud. Les han siste blogg her.

Annonse:

Stabæk-kampen rundjulte det meste av gul og svart entusiasme. En blanding av dyp skuffelse, tristhet, og motløshet tok tak i kroppen min og fillerista den. Heldigvis er jeg såpass enkel at en ny spiss fra Øvrebø fikk fart på forventningene igjen.  

Allerede på tirsdag, eller var det onsdag, hørte jeg meg selv komme med følgende utsagn i en naboprat her i Krigen på Strai; 

  • Kan kampen mot Grorud bli et aldri så lite vendepunkt?  

Et vendepunkt kan defineres som en fortelling der handlingen endres og plutselig går over i sin motsats. Jeg er sjeleglad for at Tjelmeland og resten av teamet står på videre, og at vår nye spiss, Joacim Holtan, endelig er hjemme og vil bidra til en etterlengta opptur. En opplevelse som endrer fortellingen. For en god spiss gjør noe med hele laget, hele troppen, med hele Londsia, resten av Startsupporterne, med praten i Markens og med hele folkehelsa.  

Braut Brunes ga oss scoringsglede,  og med alle sine målpoeng tente han håpet om opprykk. Nå håper vi at Holtan på sikt vil ta dette videre. Han er den klassiske spissen. Sterk, rask, kompromissløs, kreativ og målfarlig. Han liker å score og er alltid klar i både mellomrom og bakrom. For Start og supporterne vil han raskt finne sin plass i hjerterommet også.

Tenk om Holtan blir spissen som er på alles lepper når vi en dag skal mimre. Tenk om 24-åringen fra Øvrebø finner roen, selvtilliten og vingene våre løfter ham både opp og fram. 

Jeg har lyst til å si følgende til debutanten før mandagens kamp.

  • «Joacim. Å spille spiss i Start er ingen enkel oppgave. Å fylle alle forventningene som supportere har til deg nå, vil være vanskeligere enn du tror. Men er det en som kan greie det så er det deg. Du har fysikken, teknikken, personligheten, du er jordnær og du vet hvor målet står. Nå håper jeg Tjelmeland gir deg den samme muligheten som Karsten Johannessen ga Frank Strandli da han lovte ham å starte i tre kamper på rad uansett. Vi vet alle hvordan det endte. Tilliten vokser når den blir tatt i bruk.»

Vi trenger alle trygghet og tillit. Jeg vil tro at de aller fleste spillere og supportere kan huske en gang de plutselig følte seg helt alene, før læreren, vennen, fotballtreneren, ektefellen eller noen andre klappa deg på skuldra og viste deg at de var der. 

De fleste av oss har spilt fotball på et eller annet nivå, og uansett hva vi holder på med på fritida, så vet vi hva det vil si å være omsluttet. Omsluttet av gode mennesker, gode vinger. En, to eller kanskje enda flere! 

Kjære Startsupporter. Se rundt deg på Sparebanken Sør Arena, på Londsia eller på tribunen der du kanskje har hatt sete i mange år. Du skal vite at de som sitter eller står rundt deg bryr seg om deg. Den dagen du velger å bli hjemme, så er det sikkert noen som savner deg og lurer på hvorfor du ikke kommer.

Du er en spiss med to gode vinger. Vinger som gjør deg gode, som bærer og løfter deg. 

I 2018 fant Joacim Holtan fotballgleden på ny i Torridal. Plutselig hadde Torridal en spiss som scorte mål på de fleste sjanser som han og laget fikk. Han overbeviste i MK og i Bryne. Nå kommer Grorud til Sparebanken Sør Arena. 

Joacim Holtan; Du er vår nye spiss, og til mandag har du noen tusen vinger som bare vil støtte deg, slå gode innlegg og løfte deg opp i klubben der du hører hjemme!

Vi sees på Sparebanken Sør Arena mandag kl 18.00

Heia Start!

André

Annonse fra Obos-ligaen: