Supporterblogg: Eliteserien blinker i det fjerne

Her er Bjørn Mayers supporterblogg etter søndagens 5-3-seier over Sandnes Ulf. Foto: Tor Erik Schrøder

Annonse:

Situasjonen før gårsdagens kampen var såre enkel: Dersom Start skal rykke direkte opp, så må Sandnes Ulf slås. 

Det var en spent duo, farfar Bjørn på 69 og barnebarn Herman på ni, som i går ettermiddag rigget seg til foran 70-tommeren med Pepsi Max innen rekkevidde. 

Start hadde mye å hevne: Sandnes Ulf sendte oss ut av fjorårets NM, og fratok oss dermed en viktig cupkamp mot Strømsgodset, en kamp som hadde trukket mye publikum og skapt entusiasme. I tillegg slo de oss 2-1 på Sparebanken Sør Arena i vår, da måltyven Tommy Høiland avgjorde på tampen, i høyeste grad mot spillets gang.

Etter litt Sandnes Ulf-kjør i starten overtok Start føringen på Øster Hus Arena. Jeg koste meg med Ndongs gode innlegg, for de var gode. Han var involvert ved begge målene i første omgang, da Peter Reinhardsen og Eirik Schulze ble servert. Den andre, serveringen til Schulze, var ren klasse. 

Når Reinhardsen først er nevnt, så må jeg innrømme at jeg trodde han ville bli stallfyll da han ble signert, slik at Start hadde to fulle lag på trening. Men han har virkelig tatt opp hansken, og blitt en av de absolutt viktigste spillerne. «Late bloomer» kalles de på godt norsk. 

Det er først nå 23-åringen er blitt skikkelig god. Unge spillere er ofte utålmodige, og tror de er ferdig utviklet når de passerer 20. Peter er beviset på at så ikke er tilfelle. Så ungjenter og unggutter: Se til Peter og lær.

For meg var likevel Emir Derviskadic førsteomgangens store spiller. Han kommer til å bli en klassespiller, og blir, dessverre, ettertraktet hos de store klubbene. Jeg håper bare han er tålmodig, og blir i Start for å spille oss opp i Eliteserien.

Dessverre sov Start-forsvaret et øyeblikk og lot Sandnes Ulf komme inn i kampen ni minutter før pause, og andre omgang startet katastrofalt. Av alle var det vår tidligere helt, Martin Ramsland, som bragte lagene i balanse (3-3). Dårlig gjort, Martin.

Men det spilte heldigvis ingen rolle; gutta reiste seg, og en underholdende kamp endte 5-3. Londsia vant tribunekampen enda mer. 

Det er bare å fortsette sånn som dette, spesielt som førsteomgangen, så går dette raka vegen til Eliteserien. Garantert.

Annonse fra Obos-ligaen: