Steinar Pedersen

- Stoltheten skal repareres mot Jerv

Steinar Pedersen er soleklar på at den sårende stoltheten skal repareres i seriekampen mot Jerv lørdag kl. 15.

Han kommer ruslende ut på Sparebanken Sør Arena etter å hatt et spillermøte hvor cuptapet mot Fløy var tema. Ellers er det stille på arenaen, bare noen få svaler gjør sine luftige stup og påminner oss på sin måte om forsmedelsen kvelden før.

>> KJØP KAMPBILLETT TIL PRESTISJEDUELLEN

Annonse:
Start-treneren har et åpenbart behov for å tømme ut sin frustrasjon over cup-exiten på Flekkerøya. Han vil snakke om "passion" og tilstedeværelse i en kamp om den så er mot et 3. divisjonslag, en kamp i Obosligaen eller Eliteserien.

- Onsdag var det en kollektiv blackout i 15-20 minutter som felte oss. Det er slikt som hender hver sesong i alle land, favoritten taper. Likevel sårer det oss, gjør oss rasende og det går ut over stoltheten, men jeg har hatt en vanlig natts søvn, tillegger Steinar.

Lidenskap

- Fotball handler om lidenskap og om å ha full fyr på lampa hele tiden. Du må ville vinne hver duell. Jeg henger ikke ut enkeltspillere, det var kollektivet som sviktet og som gjorde at Fløy kom forbi to og tre spillere etter å ha vunnet dueller. Da sa det pang og plutselig var de tre mål foran oss. Etterpå lå flere Fløy-spillere strødd på banen, de hadde krampe og hadde tatt ut alt i kampen.

- Så kan en spørre, fortsetter Start-treneren, om hvorfor vi ikke brukte spillere som har vært faste på laget slik som Daniel, Niels, Erlend, Eirik og Simon. Det har med den belastningen og det harde programmet vi har hatt i det siste. Det medisinske apparat ga meg begrensinger for Daniel, Erlend og Eirik, mens Niels har stort sett spilt alt og trengte noe hvile. Simon var dessuten syk og kunne heller ikke trene i dag. Men han er klar til Jerv-kampen, sier Steinar.

Rense hodene

- Hva nå?

- Nå handler det om å få renset hodet for tankene etter cupkampen. Alle spillere som forlater Sparebanken Sør Arena i dag skal ha tømt seg for disse etter treningen og møtet. Ingen må tro at vi undervurderte motstanderen, da undervurderer man innstillingen i gruppen. Men fotball er å ha "passion" i hver eneste sekvens av spillet og det sviktet i en periode i 2. omgang onsdag kveld. Skal fotballkamper vinnes må duellene vinnes, da får man marginene med seg.

- Jeg tar ansvaret for det som hendte, og det er ikke synd på oss. Nå har vi to dager på å omstille oss på en ny kamp og vise hva vi duger til.

- Hva med laguttaket mot Jerv?

- Vi kommer med de spillerne som vi mener vil være de beste til å vinne kampen, fastslår Steinar Pedersen.

Annonse fra Obos-ligaen: