Start G19 kretsmestere etter solid opptreden

Starts unggutter hadde full kontroll på Arendal på Sparebanken Sør Arena. Hjemmelaget vant fortjent 3-0, som betyr at Start G19-lag har blitt kretsmestere!

Annonse:

Arendal var laget som startet best, med en liten sjanse etter bare noen få minutter. Men etter hvert tok hjemmelaget over ballinnehavet og kontrollerte kampen. Sjanser skapte de også, ved flere anledninger. Og etter 22 minutter kunne hjemmelaget juble. Preben Hille dro seg innover fra høyresiden, og klasket ballen opp i nærmeste kryss.

Starts unggutter hadde god kontroll i første omgang. Gjestene fra Arendal hadde veldig lite å stille opp med, med unntatt av noen dødballer.

Andreomgangen åpnet på best tenkelig vis for hjemmelaget, for allerede før vi hadde spilt ett minutt, økte Start ledelsen. Start hadde et hjørnespark, som ble klarert enkelt. Men ballen havnet tilbake i beina på Daniel Berglund, som fant en ensom Jakob Ugland i boksen, som hadde en enkel jobb med å heade ballen i mål!

Start var farlig frempå flere ganger i minuttene etter 2-0-scoringen. Det var mange dødballer, som ofte havnet på hodet til en Start-spiller. Arendal hadde store problemer med å forsvare seg mot Starts unggutter.

Punkterte kampen på frispark

Etter 59 minutter hadde Start et frispark fra omtrent 20 meter foran mål, og den satte Sander Svela nede i hjørnet! 3-0 til Start, som til tider lekte seg med gjestene fra Arendal.

Det kunne blitt mer for hjemmelaget. Bare minuttet senere ble Jakob Ugland felt rett utenfor sekstenmeteren til Arendal og fikk et frispark. Kapteinen tok frisparket selv, og banket den i stanga.

Etter hvert roet ting seg litt ned, og det ble ikke mange målsjanser mot slutten. Eneste unntaket var da Arendal fikk en god mulighet til å redusere helt på slutten, men keeper Sondre Solås ble aldri satt på en stor nok prøve. Dermed kunne hjemmelaget slippe jubelen løs etter å ha sikret tittelen som kretsmestere!

Se målene her (artikkelen fortsetter under)


Trener Alf Erik Svela var svært fornøyd med hva ungguttene viste tirsdag kveld.

- Det føles veldig bra. Vi var forhåndsfavoritter og da handler det om å leve opp til det stempelet. Vi greide å gjøre en god prestasjon og vi spilte til tider opp mot den standarden vi har, og da er det meget fortjent for guttene at de kan krone seg som kretsmestere, sier Svela, som sammen med Adolfo Rodriguez og Erik Mykland utgjør G19-trenerteamet.

- Det som imponerer mest er den kollektive samhandlingen, både offensivt og defensivt. I de periodene der vi virkelig er gode, lar vi dem ikke låne ballen noe særlig. Vi bearbeidet dem, og greide å skape sjanser, to mot en-situasjoner og vi var gode på gjenvinning. Guttene la ned mange meter og jobber helt inn til målstreken og det er en kultur vi ønsker å ha i klubben og på laget. Det er gledelig å se.

Til neste år, når laget forhåpentligvis kan konkurrere i nasjonale ligaer, vil Svela se mer stabilitet.

- Vi vil gjerne være mer stabile og unngå de periodene der vi slipper oss helt ned. I dag møtte vi kanskje den beste lokale motstanderen, noe som gjør at det kreves enda mer av guttene. Når vi forhåpentligvis skal bryne oss på tøffere motstand neste år, må vi bli enda bedre. Men vi ser konturene av et kollektiv, og vi ser mange gode enkeltspillere. Det lover veldig godt for fortsettelsen.

Se bilder fra kampen her.

Kampfakta:

Start – Arendal 3-0 (1-0)

KM-Finalesluttspill Gutter 19

Sparebanken Sør Arena

Målscorere Start: Preben Hille (1-0), Jakob Ugland (2-0) & Sander Alvestad Svela (3-0)

Starts lag:

13 Sondre Olaus Nøttingnes Solås

2 Johannes Byklum Eskedahl

6 Marius Eikså

14 Isac Karlsen

22 Lyder Daland

5 Daniel Folserås Berglund

10 Jakob Ugland – KAPTEIN

15 Preben Hille

7 Adam Eftevaag

9 Sander Alvestad Svela

17 August Fredriksen

 

Innbyttere:

35 Henrik Webb Dahl

3 Jakob Aasgaard Årikstad

8 August Pierre Vik Huchon

11 Levi Eftevaag

16 Andreas Haraldsen

18 Marius Framnes

25 Adrian Eftestad Nilsen

Annonse fra Obos-ligaen: