Start 2 berget plassen i 3. divisjon

Start 2-spillerne skapte sjanse på sjanse mot Vindbjart i søndagens 3. divisjons-oppgjør på Sparebanken Sør Arena. Men heller ikke her ville det seg for Sander Svela (t.v.), Henrik Robstad og Jesper Gregersen. (Foto: Svein Grundetjern).

Annonse:

Start spilte «bare» uavgjort 0-0 mot Vindbjart på Sparebanken Sør Arena søndag ettermiddag, men klarte det viktigste; å berge plassen i 3. divisjon.

Det samme gjorde MK, som slo nedrykksklare Express 3-2 hjemme i Idrettsparken.

- Det er klart at vi er lettet. I den situasjonen vi var i, så handlet det kun om å overleve. Vi skulle helst ha vunnet i dag, men vi skjønte utover at vi lå ganske godt an til å klare oss med uavgjort, sier Jahn Robert Holmgren, som ledet Start 2-laget fra sidelinjen.

Før søndagens kamper ble blåst i gang var det klart at Start 2 og MK hadde gode muligheter til å bli det beste 12-er laget i 3. divisjon. Det laget med flest poeng av de som havnet på 12.-plass i avdelingene, ville ikke rykke ned på grunn av at Øygarden gikk konkurs tidligere i år.

- Det er kjempeviktig at vi klarte oss. 4. divisjon ville vært krise, sier Holmgren.

1. omgang på Sparebanken Sør Arena søndag var relativt sjansefattig. Nærmest scoring var Sander Svela, da han så Vindbjart-keeper Mats Johansen Olsen stå langt ute. Start-spissen tok sjansen på en lobb som traff tverrliggeren. 

Samme Svela hadde også en brukbar sjanse da han ekspederte et flott forarbeid av Levi Eftevaag på høyresiden i nettveggen. Et skudd fra Sander Richardsen hadde også god retning mot mål, men ble stoppet nærmest på streken.

Start fortsatte å produsere sjanser på løpende bånd etter hvilen. Bare i løpet av de første fem minuttene stoppet Vindbjart-keeperen, som var banens beste, to gigantsjanser fra kort hold. Begge gangene så vi ballen i mål.

Det var bare sporadisk at ballen befant seg på Starts banehalvdel de siste 45 minuttene. Hjemmelaget styrte det aller meste, og det skulle gå hele 74 minutter før Mark Jensen i Start-buret gjorde en kvalifisert redning.

- Vi «pushet» på gjennom hele kampen for å vinne, og vi hadde fortjent å gjøre det. Vi hadde sjanser i massevis, men det ville seg ikke i dag, sier Jahn Robert Holmgren, og fortsetter:

- Men all ære til spillerne som stod på noe helt vanvittig, og var lojale til krampen tok dem. Jeg er veldig stolt og imponert av A-lagspillerne som nesten har reist Norge rundt de siste dagene for å komme hit og spille denne kampen. Og selvfølgelig av de yngre som har levert en veldig god treningsuke. 

KAMPFAKTA:

3. divisjon avd. 4

Start 2 - Vindbjart 0-0

Sparebanken Sør Arena 

Start 2: Mark Jensen, Jesper Gregersen, Henrik Robstad, Bjarni Mark Antonsson, Levi Eftevaag, Adrian Nilsen, Salim Nkubiri, Sander Richardsen, David Lunde, Fredrik Lien og Sander Svela.

Innbyttere: Herman Johnsen, Rafa Mertens, Markus Andersen, Fredrik Østhus, Moa Badran, Teodor Witzøe, Elias Nahiry, Christian Wahlstrøm og Alagie Sanyang.

Dommer: Zyad Tarik Qashua, Giv Akt

Gult kort: Lars-Gunnar Reinlund Sæther, Vindbjart

Annonse fra Obos-ligaen: