Start ute av cupen

Start tapte 2-0 for Sandnes Ulf i cupens fjerde runde.

Start hadde en gylden mulighet til å ta seg langt i cupen med en potensiell hjemmekamp mot vinneren av Raufoss-Strømsgodset. Men først skulle Sandnes Ulf slås på Øster Hus Arena.

Men det skulle vise seg at Start og cup fortsatt ikke helt går sammen.

For Sandnes Ulf var effektive og scoret to mål – begge signert Tommy Høiland. 1-0 kom etter at tidligere Start-spiller Martin Ramsland fant Høiland med en heading, og ballen ble banket inn fra 18 meter.

Ramsland og Høiland var igjen involvert i 2-0-målet. Denne gangen satte Ramsland ballen i stanga, mens Høiland banket returen i armen på Vegard Bergan – og dermed ble det straffespark. Det satte Høiland sikkert i mål, og Start gikk til pause med et vanskelig utgangspunkt.

Jonatan Braut Brunes hadde flere gode sjanser i førsteomgangen, og fortsatte å skape muligheter utover andreomgangen. Men den utlånte Lillestrøm-spissen manglet litt på effektiviteten og klarte ikke å omsette noen av han fem store muligheter.

- Scorer jeg på sjansene mine så vinner vi i dag, sa Braut Brunes til FVN etter kampen.

Ulf kunne ha økt til 3-0 like før slutt, etter at innbytter Horenus Taddese satte ballen i stanga, mens Sandnes Ulf-målvakt Aslak Falch mesterlig reddet Braut Brunes sitt forsøk like før slutt.

Dermed endte oppgjøret 2-0 til hjemmelaget.

– Først og fremst synes jeg det er jækla kjedelig at vi er ute. Min faglige oppsummering er at vi ikke får utnyttet overtallet vi klarer å skape når vi spiller oss ut bakfra. Summa summarum er ikke vi i nærheten av der vi skal være i første omgang. Det blir ned på jorden, så er vi bare nødt til å komme oss opp igjen, sa Start-trener Sindre Tjelmeland til FVN etter kampen.