Start scoret to men tapte på Sparebanken Sør Arena

Det ble et 2-3-tap hjemme mot Bryne i årets første hjemmekamp. Emil Pedersen og Matias Belli Moldskred scoret Starts mål.

Lørdag ettermiddag kom tidligere Start-trener Jan Halvor Halvorsen og hans lag Bryne på besøk på Sparenbanken Sør Arena til årets første treningskamp.

Amund Wichne tok plass mellom stengene, mens Sander Sjøkvist, Joachim Jørgensen, Jesper Daland og Kristoffer Tønnessen utgjorde forsvarsfireren. Treeren på midten bestod av Mikael Ugland, Mohamed El Makrini og Eirik Schulze, mens de tre foran var Eman Markovic, Emil Pedersen og Matias Belli Moldskred.

Start fikk en kalddusj allerede etter tre minutter, da Bryne tok ledelsen ved Joachim Holtan etter en misforståelse i Start-forsvaret.

Etter målet kom vi oss frem på venstrekanten flere ganger, uten at det ble skapt store sjanser. Etter 13 minutter skapte vi vår første store sjanse, da Schulze headet et innlegg tilbake inn i feltet til Joachim Jørgensen, men midtstopperen klarte ikke å få ballen i mål.

Vi fortsatte å dominere kampen, men bortsett fra et høyt antall hjørnespark, klarte vi ikke å skape de store sjansene.

Utligningen kom etter at Schulze ble holdt i feltet etter rundt 38 minutter. Debutant Emil Pedersen var sikker fra straffemerket.

Begge lag prøvde å sette inn en sluttspurt de siste minuttene før pause, men selv med et frisparkforsøk fra Mikael Ugland, ble det ikke flere mål i førsteomgang.

I pausen byttet Start ut Wichne, Jørgensen og El Makrini, mens Torkildsen, Bergan og Tryggvason kom inn.

Vi åpnet friskt og fikk en kjempesjanse etter et godt Markovic-løp etter 49 minutter. Vingen fikk gå og smalt ballen i tverrligger på et skudd fra like utenfor 16-meteren.

Like etterpå var det Brynes målvakt, Igor Spiridonov, som skulle rote det litt til, da han slapp inn lavt langskudd fra Belli. Keeper så ut til å ha full kontroll på skuddet, men plutselig var stillingen 2-1 til Start.

Etter 54 minutter utliginget Bryne. Ballen falt ned i beina på Holtan som snudde seg på en femøring og satte ballen i mål.

Bare minutter senere var Holtan på farten igjen, men denne gangen reddet Schulze ballen på streken.

Etter en drøy time fikk Bryne sitt tredje mål for dagen, da Andreas Dypevik skrudde ballen opp i krysset etter en Daland-klarering.

I siste del av andre omgang fikk Akinyemi og Reinhardsen sjansen til fordel for Pedersen og Sjøkvist, mens Preben Hille fikk de siste elleve minuttene for Mikael Ugland.

Men ingen av lagene klarte å skape de store sjansene mot slutten av kampen, og årets første treningskamp endte med 2-3-tap.