Start opp på tredjeplass etter overtidsscoring

Det var mye glade fjes etter 3-2-seieren over KFUM mandag kveld. Les kampreferat og se høydepunkter fra kampen. Foto: Egil Imenes

Det ble en intens kamp mellom de to topplagene i OBOS-ligaen Start og KFUM. Start hadde mulighet til å ta sin femte strake seier, og samtidig ta over tredjeplassen i ligaen på bekostning av dagens motstander.

Start åpnet kampen ok, der spesielt Basilio Ndong var farlig frempå flere ganger med sine gode innlegg. Men etter drøye kvarteret fikk Start en kalddusj da Kåffas Nunez fikk rom og tid til å sette inn 1-0 til bortelaget. Kåffa skapte flere sjanser etter dette, men etter halvtimen spilt fikk vi hull på byllen. Eirik Schulze fikk to muligheter, og da Kåffa-forsvareren slo ballen i beina på den offensive Start-spilleren, stod det plutselig 1-1. Med 15 minutter igjen håpet publikum på en god sluttspurt, men bortelaget var farlig frempå flere ganger, og uavgjortresultatet ved pause var helt ok.

Andreomgangen startet forsiktig, og ingen av lagene klarte å skape all verdens, men etter timen spilt fikk Start nok en kalddusj. Et innlegg fra Njie ble feilberegnet og gikk rett i mål, og igjen måtte Start jage. Det gjorde at trener Sindre Tjelmeland gjorde grep. Bjarni Antonsson kom inn tidlig i andreomgangen, mens ungguttene Levi Eftevaag og Jesper Gregersen ble satt innpå sammen med svenske Zakaria Sawo. Det gjorde at Start fikk et litt bedre trykk på gjestene, og åtte minutter før slutt satt utligningen ved Tom Strannegård. Målet kom etter et samarbeid mellom Ndong og Gregersen på kanten, mens Holtan vartet opp med den målgivende pasningen. Da Levi Eftevaag ble dratt ned av KFUM-målvakten etter en kontring, ble bortelaget redusert til 10 mann de siste fem ordinære minuttene. Og på overtid skulle det skje. Flere minutter etter vi hadde passert 90, var Start påpasselige etter en retur fra Kåffa-målvakt, Viken. Både Sawo og Holtan lå inne foran mål, og til slutt var det Øvrebø-gutten som ble den store helten.

Dermed ligger Start på en tredjeplass på tabellen!

En herlig firkløver! Zakaria Sawo, Basilio Ndong, Bjarni Antonsson og Joacim Holtan etter 3-2-seieren over KFUM på Sparebanken Sør Arena. Foto: Egil Imenes

Kampen minutt for minutt:

Jasper Silva Torkildsen - Luc Mares, Vito Wormgoor, Kristoffer Tønnessen - Mathias Grundetjern (Eftevaag fra 70), Eirik Schulze (Gregersen fra 76), Emir Derviskadic (Antonsson fra 56), Tom Strannegård, Basilio Ndong - Joacim Holtan, Alagie Sanyang (Sawo fra 70).

Innbyttere: Mark Fabricius Jensen, Henrik Robstad, August Stana Frobenius, Jesper Gregersen, Levi Eftevaag, Bjarni Mark Antonsson, Zakaria Sawo, Salim Frederick Nkubiri, Cameron Cresswell.

2 min: Basilio Ndong fosser frem på venstrekanten og finner Joakim Holtan foran mål, men dessverre er spissen i offsideposisjon.

4 min: Kåffa farlig frempå etter både en Start-klarering og et hjørnespark, men stillingen er fortsatt 0-0.

9 min: Basilio skaper igjen farligheter på venstrekanten, og Start-spillerne står nærmest i kø foran mål for å avslutte. Det blir til slutt blokkert, og KFUM får klarert.

13 min: Kjempesjanse for Start, når Tom Strannegård får avsluttet fra innenfor 16-meteren, men ballen går like utenfor mål. Pasningen kom selvsagt fra Basse!

15 min: Luc Mares med en klarering i 16-meteren. Den andre på få minutter. Har vært bra så langt.

16 min: Så sitter 1-0 til bortelaget. Målscorer: Johannes Andres Nunez Godoy

23 min: KFUM farlig frempå etter et nytt hjørnespark, men Jasper får klarert. Nå må vi opp og frem.

25 min: Kåffa vinner ballen og angriper raskt, ny stor sjanse til bortelaget.

26 min: Så er det Start og Eirik Schulze som får muligheten, men skuddet blir blokkert til hjørnespark. Første hjørnespark ble det ingenting ut av. Nummer to går til innkast.

31 min: Eirik Schulze utligner til 1-1

Den offensive Start-spilleren bommer først på ballen, så klarerer en KFUM-spiller ballen rett i beina på Schulze, og vips så står det 1-1. Da ble det liv på stadion også!

41 min: Eirik Schulze blir fint spilt igjennom, men lysluggen kommer seg ikke forbi forsvareren. Kunne blitt en fin sjanse der.

Lagene går til pause på stillingen 1-1

Eirik Schulze var en populær mann etter kampen. Her omringet av Start-fans og badeballer. Foto: Egil Imenes

45 min: Vi stiller med samme 11 som i førsteomgang.

53 min: En litt rolig start på andreomgangen. Ingen av lagene har klart å skape noe særlig foran de respektive boksene.

54 min: Bjarni Antonsson gjør seg klar på sidelinjen.

56 min: Så kommer byttet. Emir Derviskadic går ut, inn kommer Bjarni Mark Antonsson.

Antall solgte billetter til dagens kamp: 5124

59 min: KFUM leder 2-1

60 min: Stor sjanse til Eirik Schulze. Får ballen fra venstrekanten og smeller til. Sikter på hjørnet, men ballen går like utenfor.

70 min: Start skal gjøre to bytter. Levi Eftevaag og Zakaria Sawo skal innpå. Mathias Grundetjern og Alagie Sanyang.

73 min: Start gjør nok et bytte. Jesper Gregersen kommer inn for Eirik Schulze.

77 min: Gult kort: Basilio Ndong. Da må han stå over neste kamp.

80 min: Kristoffer Tønnessen får lagt inn, men headingen fra Joachim Holtan går utenfor mål Vi har 10 minutter å gjøre det på.

82 min: Start utligner ved Tom Strannegård 2-2.

Ndong tar med seg Gregersen på venstrekanten. Unggutten legger inn hardt og lavt, og det blir en misforståelse mellom KFUM-målvakten og forsvaret. Holtan plukker opp ballen og ser Strannegård alene i 16-meteren, og svensken plasserer inn utlikningen.

85 min: Start kontrer ved Levi Eftevaag, som er raskere enn Kåffa-keeper Jonas Brauti, dermed blir det rødt kort på KFUM-spilleren. Start får frispark.

88 min: Frisparket fra Tønnessen havner på hodet til Vito Wormgoor, men headingen går over mål.

Basilio Ndong er kåret til dagens Starter av publikum.

90 min: Det er lagt til minimum 6 min.

90 min+: Så får KFUM-målvakt Mads Viken gult kort for drøying.

90 min+: Joacim Holtan utnytter en retur fra KFUM-keeper Viken og setter inn 3-2 til Start.