Start med 3-1-seier i Sørlandshallen

Start vant sin tredje strake treningskamp da Brann ble beseiret 3-1 i Sørlandshallen fredag ettermiddag. Foto: Egil Olsen

Start – Brann 3-1 (2-0)

1-0 Alagie Sanyang (2)
2-0 Jonatan Braut Brunes (4)
3-0 Bjarni Mark Antonsson (52)
3-1 Kasper Skaanes (88)

Tilskuere: 824

Start møtte opprykksfavoritten Brann til treningskamp i Sørlandshallen fredag ettermiddag. I startoppstillingen til bergenserne var blant annet tidligere Start-spiller Mathias Rasmussen, mens Jonatan Braut Brunes fikk sin første kamp for hjemmelaget.

Og hjemmelaget sjokkåpnet i Sørlandshallen og tok ledelsen 1-0 mens det fortsatt var kø for å kjøpe pommes frites i kiosken. Debutanten Braut Brunes fant angrepskollega Alagie Sanyang som plasserte ballen inn bak Mathias Dyngeland i Brann-buret.

Og Dyngeland skulle få mer å jobbe med, for etter fire minutter var Braut Brunes på riktig plass etter at Brann-forsvaret gav en retur og smalt inn 2-0 i en flott bue over målvakten.

Start fortsatte å skape sjanser og viste frem glitrende angrepsspill, mens bakerst hadde Jasper Silva Torkildsen god kontroll.

Brann kom litt mer inn i kampen utover omgangen, men Start-spillerne jobbet bra i forsvar og holdt unna presset fra bortelaget.

Etter flere ok sjanser til bortelaget, fikk Start noen flotte muligheter mot slutten av kampen, men avslutningene fra Eirik Schulze og Braut Brunes gikk dessverre over mål.

Dermed stod det 2-0 til hjemmelaget til pause.

I andreomgangen skrudde start til enda mer i forsvar og lot ikke Brann få mange sjansene. Men vi var ikke ferdigscoret av den grunn. Etter syv minutter av andreomgangen satte Start inn 3-0 etter et glitrende angrep. Sander Sjøkvist fant Kristoffer Tønnessen på venstrekanten, og backen sendte ballen ut 45 til Bjarni Mark Antonsson som banket inn 3-0. En herlig scoring.

Like etter kunne Eirik Schulze satt inn 4-0, men Brann-målvakten fikk avverget nok en scoring til de gule og svarte.

Brann kom mer med i kampen utover omgangen, og Silva Torkildsen fikk virkelig bryne seg på storvokste Brann-spillere, men den unge målvakten vartet opp med et par flotte redninger.

Helt på tampen av kampen utnyttet Brann et brudd høyt på banen, og tidligere Start-spiller Kasper Skaanes satt inn reduseringsmålet.

Flere mål ble det ikke, og Start vinner sin tredje strake treningskamp.

Slik så vi kampen minutt for minutt:

2 min: 1-0 til Start ved Alagie Sanyang

Jonatan Braut Brunes finner Sanyang inne foran mål, og angrepsspilleren plasserer ballen inn bak Mathias Dyngeland i Brann-buret.

4 min: 2-0 til Start ved Jonatan Braut Brunes

Braut Brunes får en retur fra en Brann-forsvarer og banker ballen i en flott bue over Dyngeland. Klassescoring!

10 min: Kristoffer Tønnessen kommer på et fint løp og får til en ok avslutning, men ballen blir delvis blokkert og keeper får kontroll. Fin mulighet der.

Brann har kommet seg litt etter sjokkåpningen og får trille litt mer ball, men foreløpig har Start hatt kontroll på det bergenserne har foretatt seg.

19 min: Start får hjørnespark etter et fint angrep. Gult kort også til Branns Fredrik Knudsen.

Hjørnesparket blir det ingenting ut av.

21 min: Frispark til Start i god posisjon like utenfor 16-meteren.

Avslutningen til Kristoffer Valsvik har keeper kontroll på.

25 min: En liten kanonade foran Start-buret, men et par i blokka og skudd over er utfallet for Brann. Fortsatt 2-0 til heltane fra Sørlandet.

31 min: Branns største sjanse til nå. Simba får til en flott avslutning som får Jasper Silva Torkildsen nærmest ut i full strekk.

41 min: Ny sjanse for Start. Eirik Schulze får avsluttet fra innenfor 16-meteren, men suseren går dessverre utenfor mål.

43 min: Braut Brunes frempå med en stupheading etter innlegg fra Sander Sjøkvist, men headingen går over.

45 min: Det er blåst av til pause på stillingen 2-0 til Start.

51 min: Brann-press i begynnelsen av andreomgangen.

52 min: 3-0 til Start Bjarni Antonsson.

Sjøkvist legger inn fra høyre til Tønnessen på lengste stolpe. Grimstad-gutten legger en prefekt ball ut til Antonsson i 16-meteren, og islendingen banker inn 3-0.

54 min: Ny stor sjanse til Start. Eirik SCHULZE får headet på lengste stolpe, men keeper får kontroll.

57 min: Peter Reinhardsen inn, Vito Vormgoor

66 min: Start kjører på bra nå og får en stor sjanse ved Valsvik, men keeper får slått ut til en retur som det ikke blir noe mer ut av.

66 min: Gult kort til Bjarni Antonsson.

71 min: Jonatan Braut Brunes ut, Jon-Helge Tveita inn.

73 min: To Brann-sjanser der Silva Torkildsen får vist seg frem med et par flotte redninger. Nå har unggutten virkelig spilt på seg selvtillit.

76 min: Ut Bjarni Antonsson, inn Henrik Gjesdal.

79 min: Luc Mares og Eirik Schulze, inn kommer Matias Belli Moldskred og Emil Grønn Pedersen.

79 min: Gult kort Henrik Gjesdal

83 min: Ut Alagie Sanyang og Kristoffer Tønnessen, inn Sander Svela og Henrik Robstad

86 min: Henrik Robstad leker seg ute på venstrekanten og får til et flott innlegg, men Brann stanger unna.

88 min: Brann bryter og reduserer til 3-1 ved Kasper Skaanes.

90 min: Kamp slutt. Start vinner 3-1.