Start låner midtbanetalent av Bodø/Glimt

Her signerer Ask Tjærandsen-Skau låneavtele med Start ut året. Den 20 år gamle Bodø-gutten har sin første trening på Sparebanken Sør Arena i dag.

Annonse:

- Jeg er utrolig glad for å ha fått denne muligheten. Start er en stor klubb med mye historie, fantastisk fin stadion, bra folk og bra publikum. Dette er et steg opp for meg personlig, og jeg ser på dette som en god mulighet til å utvikle meg videre som fotballspiller, sier den unge nordlendingen til ikstart.no før dagens trening.

Ask Tjærandsen-Skau kommer nå til Start fra Stjørdals-Blink, der han har vært på lån fra Bodø/Glimt siden i fjor. Han spilte for trønderklubben da Start slo dem 4-1 på Sparebanken Sør Arena 21. juli.

- Det var kvelden Myggen feiret sin 50-årsdag, og jeg spilte en time.  Det var en kul ramme rundt den kampen, mye folk og ordentlig liv og leven. Det var morsomt. Jeg har savnet å spille for såpass mange folk, sier midtbanespilleren.

ask.jpg
En blid og motivert nordlending har i dag sin første trening.

20-åringen, som trådte sine første fotballsko i Grand Bodø, skulle egentlig vært i Stjørdal ut 2021. Men da interessen fra Start dukket opp, var Glimt-ledelsen veldige positive til å la ham dra 85 mil lenger sør.

- Med en gang jeg fikk høre om interessen fra Start, for en uke siden, så følte jeg at dette var det riktige for meg. Å prøve noe nytt, komme inn i en ny gruppe og ta det der i fra, sier Ask Tjærandsen-Skau, som har en U18-landskamp for Norge.

Start-trener Sidre Tjelmeland sier dette om hvorfor klubben har hentet Ask Tjærandsen-Skau til Kristisansand.

- Ask er en veldig spennende midtbanespiller som er kommet gjennom systemet i Bodø/Glimt. Han har gjort det veldig bra på lån i Stjørdals-Blink det siste året. Han er en spiller som vi håper kan bidra veldig godt for oss i høst, sier Tjelmeland og fortsetter:

- Samtidig vet vi at Bodø/Glimt er blitt et sterkt maskineri, og på et eller annet tidspunkt slår man gjennom der, eller ikke. Det kan være at det er et mål for oss å få han hit permanent, hvis han ikke får muligheten der oppe. Lånet hos oss er en god mulighet for ham til å bli kjent med oss, og oss til å bli kjent med ham, avslutter Tjelmeland. 

Annonse fra Obos-ligaen: