Start - KFUM Oslo 1-0

Start er klare for playoff mot lag nummer 14 i Eliteserien etter søndagens 1-0-seier hjemme mot KFUM Oslo. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

Søndag ettermiddag var det klart for kvalifiseringsoppgjør mellom Start og overraskelseslaget KFUM Oslo, som gikk rett fra 2. divisjon i fjor til en 4. plass i årets OBOS-liga. Vinneren av denne kampen skal altså møte lag nummer 14 i Eliteserien over to kamper, hvor OBOS-liga-laget vil starte på hjemmebane førstkommende lørdag.

Mens KFUM slo Kongsvinger 2-0 i kvalik-kampen onsdag kveld og sikret seg retten til å møte Start i dagens kamp, har ikke Start spilt en tellende kamp siden sesongavslutningen borte mot Notodden 9. november. I mellomtiden har de gule og svarte spilt en treningskamp mot Viking i Stavanger, som endte uavgjort 1-1, og en internkamp.

I OBOS-ligaen denne sesongen vant Start 2-1 borte mot KFUM mens det endte uavgjort 0-0 i oppgjøret på Sparebanken Sør Arena.

Starts lag: Jonas Deumeland, Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Damion Lowe, Henrik Robstad, Afeez Aremu (Twum fra 67), Erlend Segberg, Kasper Skaanes, Eman Markovic (Kabran fra 64), Aron Sigurdarson (Hammer Berger fra 90), Martin Ramsland.

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Isaac Twum, Kevin Kabran, Adnan Hadzic, Kristian Strømland Lien, Mathias Bringaker.

KFUM Oslos lag: Knut Andre Søyland Skjæstein, Tobias Collett, Jørgen Hammer, Dadi Dodou Gaye,​ Mansour Gueye, Stian Sortevik (Y. Moula fra 83), Robin Rasch, Lars Olden Larsen, Kristian Brix, Juba Massinissa Moula (Jarl fra 64), Daniel Fredheim Holm (Tavakoli fra 64).

Innbyttere: Simon Thomas, Emmanuel Troudart, Sebastian Jarl, Håkon Stavrum​, Abdul-Basit Agouda, Yannis Maxitas Moula, David Tavakoli.

• Pause: 1-0

• Sparebanken Sør Arena

• Kvalik-kamp til Eliteserien

• Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

• Mål: 1-0 Damion Lowe (32)

• Gult kort: Henrik Robstad (50), Eman Markovic (59), Kevin Kabran (90), Start. Jørgen Hammer (58), Tobias Collett (59), Kristian Brix (70), KFUM Oslo.

• Rødt kort: Jørgen Hammer (90, to gule), KFUM Oslo.

• Tilskuere: 2.615

Slik var kampen:

KFUM sparker igang dagens kamp.

5. min: Start får kampens første corner. Tas kort, og ender hos Aremu på rundt 20 meter som fyrer løs, men ballen går like over mål.

5. min: Start har åpnet kampen best og kommet til et par nesten-muligheter utenom corneren.

9. min: Nære for Start og Martin Ramsland! Eirik Wichne slår inn til Ramsland som får avsluttet, men Skjærstein i KFUM-målet gjør en kjemperedning.

12. min: KFUMs Juba Moula skyter fra rundt 16-17 meter, men Deumeland er nede og fanger ballen.

19 min: KFUM kommer til skudd, men ballen ender i nettveggen.

22. min: Jørgensen er nære ved å sende Start i ledelsen, men får akkurat ikke pirket ballen over streken og KFUM får klarert.

31. min: Nok en gang er Ramsland farlig frempå, men må nøye seg med corner denne gangen.

32. min: 1-0 Corneren ender hos Damion Lowe som stanger Start i ledelsen!

43. min: KFUM får frispark på Start banehalvdel. Ballen ender til slutt i mål, men da er assistentdommeren oppe med flagget og avvinker for offside.

45. min: Minimum to minutter tillegg.

PAUSE:

Start går til pause med en fortjent 1-0-leselse.

2. omgang:

46. min: 2. omgang er ingang. Ingen spillerbytter på noen av lagene i pausen.

50. min: KFUM får omgangens første corner, og kommer seg omsider til en god mulighet, men ballen går like utenfor.

50. min: Gult kort til Henrik Robstad.

51. min: Robin Rasch fyrer løs for KFUM, men ballen går over mål.

58. min: KFUMs Jørgen Hammer holder igjen Ramsland og får det gule kortet.

59. min: Gult kort til Starts Eman Markovic og KFUMs Tobias Collett etter litt knuffing på sidelinjen.

64. min: Markovic ser at KFUMs keeper er litt utenfor målet og forsøkets eg fra distanse, men ballen havner på nettaket.

64. min: Dobbeltbytte KFUM: Fredheim Holm og Juba Moula ut - Tavakoli og Jarl inn.

64. min: Bytte Start: Markovic ut - Kabran inn

67. min: Bytte Start: Aremu ut - Twum inn.

70. min: Sigurdarson kontrer for Start. Har med seg Skaanes, men islendingen velger å avslutte selv. Forsøket får over mål.

70. min: Gult kort til KFUMs Brix.

73. min: Starts største sjanse i andre omgang. Sigurdarson og Robstad kombinerer på venstre, og Robstads innlegg treffer Skaanes i boksen. Han tar i mot ballen og fyrer av, men like over mål.

75. min: Ny god sjanse! Robstad spilles fri inne i feltet og han skal bare servere Ramsland foran mål, men innlegget går inn til keeper.

83. min: Bytte KFUM: Sortevik ut - Yannis Moula inn.

85. min: KFUM jakter utligning, noe som også gir Start overgangmuligheter.

87. min: KFUM med frispark på hjørnet av 16 meteren. Forsøket går like over mål.

90. min: Gult kort til Kevin Kabran.

90. min: Det legges til minimum fire minutter.

90. min: Bytte Start: Sigurdarson ut - Hammer Berger inn. Defensivt bytte.

90. min: Robstad blir liggende nede i egen 16 meter, men kommer seg på beina igjen.

90. min: KFUM med en mulighet, men den går over mål.

90. min: Knuffing på sidelinjen som ender med at KFUM-trener Jørgen Isnes sendes i garderoben.

SLUTT.

Etter kampslutt: Rødt kort: KFUMs Jørgen Hammer får sitt andre gule kort.

Start vinner 1-0 og skal dermed møte det laget som blir nummer 14 i Eliteserien. Hvem det blir vet man cirka klokken 20:00 søndag kveld.

Første kamp mot Eliteserie-laget spilles på Sparebanken Sør Arena førstkommende lørdag klokken 18.00. Returen spilles på bortebane onsdag 11. desember.