Start henter midtbanespiller fra Sogndal

Start er kommet til enighet med Sogndal om overgang for midtbanespilleren Kristoffer Valsvik (25). Foto: Egil Imenes

Annonse:

– Jeg kjenner godt til Start, en klubb jeg har fulgt siden jeg var liten. Det er en stor klubb, og jeg ser fram til å komme i gang her, sier Valsvik til ikstart.no. Han har signert kontrakt fram til sommeren 2024.

Sindre en avgjørende faktor

Kristoffer Valsvik ankom Sparebanken Sør Arena for medisinsk sjekk tirsdag ettermiddag. Den ble kjapt gjennomført.

– Jeg har allerede fått et bra inntrykk av klubben. De har veldig fine fasiliteter og jeg kjenner treneren veldig godt, sier 25-åringen, som spilte under Sindre Tjelmeland i Åsane fra 2019 til 2020. Der gjorde han 15 mål på 52 kamper.

– Det har selvsagt mye å si at jeg kjenner Sindre veldig godt og at jeg vet hva han står for som trener. Vi har mange av de samme verdiene. Men først og fremst er han et godt menneske og en dyktig trener. Jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å utvikle meg videre under ham, og jeg håper jeg kan bidra til å ta Start et steg videre, sier Valsvik.

 

Etter 2020-sesongen var Kristoffer Valsvik så «hot» at Åsane ikke klarte å beholde ham, og moderklubben Sogndal ble hans nye arbeidsplass. Denne sesongen står han med ni kamper og tre målgivende for laget som ligger på en femteplass i OBOS-ligaen. 

 

Kristoffer Valsvik Sindre Tjelmeland 2.jpg

 

En kronglete vei til toppfotballen

Kristoffer Valsvik gikk gradene i Sogndals-klubben Vik og fikk sin debut for A-laget i 3. divisjon allerede som 16-åring. Han var innom rekruttlagene til Sogndal, samt Florøs lag i 2. divisjon før han valgte å fortsette karrieren i Bergen.

«Den heteste spilleren i bergensfotballen» var ordene om da 23 år gamle Valsvik da Åsane-trener Morten Røsseland presenterte ham for fansen.

Der var han lærer ved siden å være fotballspiller, så da Sogndal tok kontakt før 2021-sesongen med tilbud om en proffkontrakt, valgte den sindige vikjen å reise hjem til laget fra saftbygda.

Nå er han klar til å ta steget opp i Eliteserien med Start.

– Det er klart målet. Jeg har nok hatt en litt mer kronglete vei enn mange andre fotballspillere. Det var Sindre som oppdaget meg i 3. divisjon og hentet meg til Åsane, der jeg fikk en viktig rolle som gjorde at jeg utviklet meg mye. Jeg er veldig takknemlig for at jeg nå har fått muligheten i Start, og jeg ønsker å vise hvorfor jeg fortjener å spille her, sier Valsvik, som er lillebror til nåværende Strømsgodset-spiller Gustav Valsvik.

 

Tent på prosjektet i Start og drømmen om Eliteserien

Som de fleste andre unge fotballspillerne som vokser opp langs Sognefjorden, var spill for Sogndal det store målet for Kristoffer Valsvik. Men selv om drømmen endelig gikk i oppfyllelse foran denne sesongen, mener han Start er den riktige klubben for ham akkurat nå.

– Det er et spennende prosjekt på gang her. Hele byen og de fasilitetene som er her gjør at dette virker veldig spennende. At jeg kan være med å få laget til å ta steget opp i Eliteserien er også noe som trigger meg. Jeg har aldri spilt i Eliteserien, og jeg ser på dette som en kjempemulighet for meg til å oppnå den drømmen.

 

Kristoffer Valsvik Sindre Tjelmeland.jpg

– Hva får Start i Kristoffer Valsvik?

– Jeg ser på meg selv som en kreativ spiller som ikke er redd for å gjøre feil. Jeg føler jeg kan bidra til at Start får selvtillit, og at jeg er en god lagkamerat.

 

Trenere og lagkamerater har karakterisert Kristoffer Valsvik som «en spiller som hater å tape og kanskje en som kan være en drittsekk på banen».

– Er det noe du selv kjenner deg igjen i?

– Det stemmer nok at jeg hater å tape. Det betyr mye for meg å vinne, og det er det som driver meg i treningsarbeidet og hverdagen generelt. Det er nok noe av det som jeg er mest kjent for, sier Valsvik, og legger til:

– At noen mener jeg er en drittsekk på banen tar jeg med godt humør. Men jeg føler selv jeg er en ganske hyggelig fyr - også utenfor banen, sier Starts nysignerte midtbanespiller med et smil.

 

Sindre Tjelmeland er svært glad for å ha fått sin tidligere elev til Kristiansand, og ser fram til å jobbe med ham igjen.

– Kristoffer er en spiller jeg kjenner godt fra tiden i Åsane. Han er en kreativ ballspiller som kjenner og behersker den måten vi ønsker å spille på. I tillegg vil han bidra til å skape en enda bedre treningskultur, noe veien hans til toppfotballen underbygger. En strålende signering for oss, og jeg tror fansen virkelig vil like Kristoffer når de får blitt kjent med ham, sier Start-treneren til ikstart.no.

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 03.08.2021, oppdatert: 14.08.2021
Skrevet av: Egil Imenes / Egil Olsen