Sindre Tjelmeland: – Vi er ikke fornøyde med å avgi poeng i noen OBOS-kamper

Start-trener Sindre Tjelmeland etter 2-2 mot Fredrikstad. Foto: Skjermdump Discovery+

Annonse:

Start ble presset tilbake i sluttminuttene, men fikk med seg ett poeng fra Fredrikstad. Ut ifra kampbildet var nok ett poeng godkjent, men sjefen selv var klar på at Start ikke er fornøyde med å avgi poeng i slike kamper. 

– På et generelt grunnlag er vi ikke fornøyde med å avgi poeng i noen OBOS-kamper, dersom vi skal komme oss opp dit vi ønsker. Og der ønsker vi å komme oss kjappest mulig, sier Sindre etter å ha kommet seg tilbake på hotellet i Fredrikstad.  

Fredrikstad skapte ikke all verdens store sjanser, men hjemmelaget hadde et bra trykk mot oss gjennom lengre perioder av kampen.

– Sånn som det blir med trykket som kommer og de får 2-1, så må vi være fornøyde med å få med oss ett poeng. Sånn i sin helhet er vi ikke fornøyde med prestasjonen ut ifra der vi ønsker å komme.

– Men samtidig så ser vi at det er mye potensiale i spillet vårt som kan materialisere seg til noe bra etter hvert.

– Hva spesifikt var det du ikke var fornøyd med?

– Når det gjelder å spille seg ut bakfra, så mangler vi råskapen til å kunne gå igjennom ledd når mulighetene byr seg, og når vi kommer oss fri oppover på banen mangler vi litt kvalitet i siste og nest siste pasning for å skape enda flere sjanser.

Start stilte med tre debutanter fra start, mens ytterligere to kom inn i løpet av andreomgangen. Det gjorde nok sitt til at laget ikke klarte å gjenskape alt Sindre har øvd inn på trening.

– Ja absolutt, det spiller inn.

– Debutantene klarte seg ok totalt sett. De kom inn i et nytt lag som skal begynne på en vei med en ny spillestil, så det er jo klart at det ikke er enkle forutsetninger. Jeg synes vi er modige i forhold til å tørre å spille, men så må vi få justert litt ting slik at vi at vi kan få bygd opp enda bedre inn mot neste match.

En av debutantene var unggutten Ask Tjærandsen-Skau, som nylig kom på lån fra Bodø/Glimt. Og midtbanespilleren viste seg frem umiddelbart med gode pasninger og et flott overblikk.

– Hva kan vi forvente av ham utover høsten?

– Det er det du ser i dag. Han er veldig god på ball, rolig, flink til å posisjonere seg og rettvende seg og ta de gjennombruddsmulighetene som ligger gjennom ledd, og han kommer til å bli en bra spiller for oss.

 

– Hva blir fokuset inn mot Sogndal-kampen til helgen?

– Vi skal bli enda bedre. Vi skal evaluere denne kampen kjappest mulig og finne ut hva vi kan jobbe med for å ta enda flere steg raskest mulig.

Annonse fra Obos-ligaen: