Signert for IK Start: - Ser frem til å spille foran Start-fansen

Den svenske kantspilleren, Marijan Cosic, har signert for IK Start. 27-åringen spilte i fjor for Brommapojkarna i Allsvenskan.

Annonse:

- Det føles veldig bra å være her. Jeg ser frem til å spille på denne flotte arenaen, foran Start-fansen. Det kommer til å bli kjempekult, forteller nysigneringen.

1996-modellen ble som unggutt hentet til akademiet til storklubben Djurgårdens IF, hvor han tilbragte sin tid som junior. Som junior representerte han også Sverige på aldersbestemte landslag.

- Jeg er en kreativ spiller som kommer til å gjøre alt for å vinne kamper for IK Start, med alt hva det innebærer. Jeg kommer til å bidra på alle måter som hjelper laget å vinne kamper, sier den svenske kantspilleren.

Cosic ble aldri hentet opp til seniorlaget til Djurgården, og gikk veien gjennom lavere divisjoner for klubbene Åtvidabergs FF, Arameisk-Syrianska IF, IFK Haninge og til slutt IF Brommapojkarna hvor han har spilt siden 2021, og vært med på å rykke opp fra nivå tre (Ettan) til nivå 1 (Allsvenskan).

I 2023 spilte han 24 kamper og scoret to mål i Allsvenskan for Brommapojkarna, som beholdt plassen via nedrykkskvalifisering. Nå er han klar for 2024 ikledd Start-drakten.

- Jeg ser frem til et 2024 i IK Start der jeg skal jobbe for å utvikle både meg selv og laget. Jeg skal jobbe knallhardt hver dag for nettopp det og for at vi spillere skal vinne hver gang vi tar på oss Start-drakten, sier Cosic.

IMG_8378.jpg
Cosic er glad for å være på plass på Sparebanken Sør Arena.

- Tilfører gruppen erfaring

Cosic blir den første nysigneringen under Azar Karadas tid i klubben. Hovedtreneren mener nysigneringen kommer til å heve laget og tilføre gruppen verdifull erfaring.

- Marijan vil heve spillergruppen vår, og passer fint inn i klubbens profil. Han bekler begge kantene, og kan i tillegg bli brukt i en av de offensive midtbanerollene, sier Karadas, og legger til:

- Vi har fått et godt inntrykk av han, og opplever at han er en som alltid setter laget først. Han har gode holdninger og er profesjonell i alt han gjør.

Karadas og trenerteamet har brukt mye tid på å se spilleren og har hentet inn mange referanser på han, og er imponert over tilbakemeldingene.

- Tilbakemeldingene vi har fått er veldig gode. Nå gleder vi oss til å jobbe med han, avslutter Karadas.

Velkommen til IK Start, Marijan!

Annonse fra Obos-ligaen: